A. Riazanovas "Sibneft" vadovu paskirtas praėjus vos dienai po to, kai dujų milžinės valdyba pritarė "Sibneft" įsigijimui. Priminsime, kad Čiukčių nacionalinės apygardos gubernatorius Romanas Abramovičius "Sibneft" pardavė už 13,1 mlrd. JAV dolerių.

Analitikų nuomone, toks skubus A. Riazanovo paskyrimas rodo "Gazprom" siekį kuo skubiau užbaigti sandorį ir nesidalinti valdžia su R. Abramovičiaus žmonėmis, įskaitant ir Jevgenijų Švidlerį, kuris "Sibneft" prezidento pareigas ėjo nuo 1998 metų.

"Manau, kad tai labai logiškas sprendimas. A. Riazanovas yra itin gerbiamas ir patyręs vadybininkas, - mano brokerių firmos "Troika Dialog" atstovas Valerijus Nesterovas. - Šis paskyrimas rodo, kad "Gazprom" savo naftos verslą vertina labai rimtai".

Beveik visą savo gyvenimą atidavęs dujų pramonei A. Riazanovas ir toliau eis "Gazprom" valdybos vicepirmininko pareigas.

Rusijos spauda skelbia, kad pagrindiniais A. Riazanovo konkurentais į "Sibneft" vadovo postą buvo "GazpromInvestHolding" vadovas Ališeras Usmanovas ir už "Gazprom" dujų pardavimus vidaus rinkoje atsakingas Kirilas Selezniovas.

Rusijos verslo dienraštis "Vedomosti" antradienį rašo, kad vienas iš pirmųjų naujojo "Sibneft" vadovo sprendimų bus perregistruoti naftos kompaniją Rusijos prezidento Vladimiro Putino gimtajame mieste Sankt Peterburge. Iki šiol kompanija buvo registruota Omske.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją