Į šį banką yra investavęs Europos Rekonstrukcijos ir Plėtros bankas (14%), “Firebird Avrora fund” (9%), vokiečių investicinė grupė “DEG” (14%) ir kiti vakarų investuotojai.

Naujosios Europos fondą valdančios UAB „Finasta investicijų valdymas“ direktorius Andrius Barštys teigė, kad investicijoms šis bankas yra patrauklus. „Mes manome, kad investicijos į vieną didžiausių Gruzijos bankų bus sėkmingos. Bankinis sektorius šiame regione dabar yra neįvertintas, tačiau susiklosčius palankioms ekonominėms aplinkybėms, regionas sulaukia vis daugiau vakarų šalių institucinių investuotojų dėmesio“, sakė A. Barštys.

Jis teigė, kad naujosios emisijos akcijos kaina siekė apie 11.9 litų. “Šio banko vertės rodikliai rodo, kad fondas įsigijo perspektyvios ir intensyviai veiklą mažmeninės bankininkystės sektoriuje plėtojančios kompanijos akcijų. Gruzijos banko kainos ir buhalterinės vertės santykis tesiekia 1,4, o pelno, tenkančio vienai akcijai ir akcijos kainos santykis (PE) pagal septynių šių metų mėnesių veiklos rezultatus- vos 9,5. Šis bankas užima net 21% šalies rinkos pagal valdomą turtą”,- sakė A.Barštys.

Pasak fondo valdytojo Donato Frejaus, Gruzijos ekonominės perspektyvos po neseniai įvykusios revoliucijos vertinamos itin teigiamai. „Šalis yra svarbi regione. Tradiciškai stiprios pramonės šakos atsigauna, o kartu su jomis stiprėja ir visa ekonomika, ypač- bankinis sektorius. Vien pernai tiesioginės užsienio investicijos į šią valstybę išaugo 11 kartų“,- sakė jis.

Naujosios Europos fonde sukaupta jau 32,447 mln. litų. Tai- sparčiausiai šiuo metu augantis „Finasta investicijų valdymas“ fondas, kuris prasidėjus naujam investavimo sezonui sulaukia vis daugiau gyventojų dėmesio dėl galimos didesnės investicijų grąžos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją