Po mėnesio vyksiančiam teismo posėdžiui turės būti pateiktas bendrovės akcininkų sąrašas bei kiti dokumentai.

Pernai spalį Klaipėdos apylinkės teismas atmetė "Finastos" ieškinį dėl "Lisco" reorganizavimo teisėtumo, todėl buvo kreiptasi į aukštesnės instancijos teismą.

"Finasta" užginčijo "Lisco" reorganizavimą į dvi įmones - "Lisco Baltic Service" (LBS) ir "Lietuvos jūrų laivininkystė" (LJL) - kaip nenaudingą smulkiesiems "Lisco" akcininkams. "Finasta" yra didžiausia po valstybės abiejų įmonių smulkioji akcininkė.

"Lisco" pernai birželį buvo reorganizuota, kai 76,36 proc. bendrovės akcijų už 47,6 mln. JAV dolerių įsigijo Danijos bendrovė "DFDS Tor Line".

Danijos bendrovei atiteko 76,36 proc. naujai įkurtos LBS, o valstybei - beveik 80 proc. LJL akcijų. Apie 20 proc. abiejų bendrovių akcijų liko smulkiųjų akcininkų rankose.

"Finasta" teisme teigė, kad bendrovės turtas buvo paskirstytas neproporcingai, buvo pažeistos akcininkų susirinkimo procedūros, neįvertintas trumpalaikis bendrovės turtas. Be to, laiku nepranešus smulkiesiems akcininkams apie susirinkimą, jie neturėjo galimybės disponuoti turimomis akcijomis bei nespėjo susipažinti su bendrovės reorganizavimo planu.

"Finasta", pasak jos atstovų teisme, nesitiki , jog "Lisco" reorganizavimas bus peržiūrėtas - jie siekia įrodyti, kad sprendimas dėl reorganizavimo priimtas ignoruojant smulkiuosius akcininkus.

Pasak "Lisco" atstovų, didžiausia bendrovės akcininkė valstybė, tuomet valdžiusi daugiau nei 79 proc. akcijų, turėjo teisę priimti sprendimus, o smulkiųjų akcininkų balsai nebūtų turėję jokios įtakos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją