"Vilniaus vandenys" dėl šios dalies vykdymo ir finansavimo pasirašė sutartį su užsakovu Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) ir rangovu "Grundolita".

ES Sanglaudos fondas finansuoja pusę projekto vertės, 20 proc. skiriama iš Lietuvos biudžeto, 30 proc. dengiama "Vilniaus vandenų" paskola iš Europos investicijų banko, pranešė APVA.

Statybos truks iki 2013 metų, numatoma nutiesti apie 36,9 kilometro vandentiekio bei 34,3 kilometro nuotėkų tinklų.

Atlikus šiuos darbus, prie miesto vandens tiekimo sistemos galės prisijungti bent 569 individualūs namai, kuriuose gyvena 2276 gyventojai.

Visa projekto "Vilniaus vandens tiekimo ir nuotėkų surinkimo sistemų plėtra ir renovacija" vertė - 40 mln. eurų (138 mln. litų).

Pirmajame projekto įgyvendinimo etape vandentiekio tinklų ir nuotėkų tinklų bei siurblinių rekonstrukcijai skirta 22,615 mln. eurų (78,1 mln. litų).

Antrajame projekto etape buvo numatyta išplėsti esamus Vilniaus vandentiekio ir nuotėkų tinklus, prijungiant Bajorus, Balsius, Gineitiškes, Riešę ir Tarandę. Tačiau plėtrą į Tarandę, Bajorus ir Balsius žadama perkelti į kito projekto sąmatą.

Pernai "Vilniaus vandenys" uždirbo 1,8 mln. litų grynojo pelno. 2003 metais dėl sėkmingos finansinės-investicinės veiklos bendrovė buvo uždirbusi 8,7 mln. litų pelno.

Pernai "Vilniaus vandenys" pasiekė 87,3 mln. litų apyvartą - 1,2 proc. didesnę nei užpernai (86,3 mln. litų).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją