"Vilniaus Akropolis" pranešė, kad vietoj penkių narių valdybos buvo išrinkta nauja valdyba, kurioje - 7 nariai.

Nuo spalio 7 dienos "Vilniaus Akropolio" valdyboje yra "Vilniaus Akropolis" direktorius ir "Vilniaus prekybos" akcininkas Mindaugas Marcinkevičius, bendrovės finansų direktorius Aurimas Namajuška, prekybos centrų valdymo skyriaus vadovas Česlovas Urbonavičius, bendrovės rinkodaros vadovas Donatas Vilimas.

Valdyboje taip pat yra Ekonomikos instituto direktorius Eduardas Vilkas, "Baltic Management Institute" (BMI) generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Vytas Gruodis ir "Vilniaus Akropolio" antrinės įmonės "Martino projektai", planuojančios keisti pavadinimą, direktorius Šarūnas Gelžinis.

Bendrovės valdybos pirmininkas dar neišrinktas, tačiau juo greičiausiai taps M. Marcinkevičius.

M. Marcinkevičius Eltai teigė, kad kol daugiau informacijos apie numatomą išleisti "Vilniaus Akropolio" naują akcijų emisiją negalįs suteikti. "Gautos lėšos būtų naudojamos naujiems investiciniams projektams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje", - sakė jis.

D. Dominienė Eltai yra teigusi, kad naują akcijų emisiją "Vilniaus Akropolis" planuoja išleisti šiemet rudenį.

"Vilniaus Akropolis" valdo daugiau kaip 109 tūkst. kvadratinių metrų ploto biurų, prekybos ir pramogų centrą "Akropolis" sostinėje, kuriame per metus sulaukiama apie 11 mln. lankytojų. Taip pat duris turėtų atverti "Akropoliai" Kaune, Klaipėdoje. Įmonė taip pat rengia projektus statyti Vilniuje, Rygoje bei Sofijoje.

Neseniai "Vilniaus Akropolis" neseniai padidino įstatinį kapitalą 31,111 mln. litų - iki 245,36 mln. litų.

Apie planus eiti į Vilniaus vertybinių popierių biržą paskelbė ir kitos "Vilniaus prekybos" grupės bendrovės - "VP Market" ir "Eurofarmacijos vaistinės", kuriose taip pat pasikeitė valdybos sudėtis.

"Vilniaus prekybą" valdo 10 fizinių asmenų. Manoma, kad didžiausias "Vilniaus prekybos" akcininkas yra bendrovės prezidentas Nerijus Numavičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją