Atitinkamą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą užregistravo konservatoriai Paulius Saudargas Vytautas Kernagis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Laurynas Kasčiūnas bei „valstiečių“ frakcijos nariai Darius Kaminskas, Raimundas Martinėlis, Asta Kubilienė ir Laimutė Matkevičienė.

„Įstatymo tikslas – sumažinti alkoholinių gėrimų prieinamumą girtaujantiems asmenims“, – teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Jeigu pataisas Seimas priimtų, būtų uždrausta parduoti alkoholinius gėrimus maždaug iki 100 mililitrų plastiko puodelių pakuotėse su nuplėšiamais dangteliais. Stipresnius kaip 6 proc. alkoholinius gėrimus būtų draudžiama parduoti išpilstytus į didesnę kaip 0,2 litro plastikinę tarą, tačiau tai negaliotų į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą išpilstytiems gėrimams.

Šiuo metu stipresnius kaip 7,5 proc. alkoholinius gėrimus draudžiama parduoti išpilstytus į didesnę kaip 0,5 litro plastikinę tarą.

Analogiškas pataisas konservatoriai jau teikė 2017-ųjų pavasarį, tačiau tuomet Seimas joms nepritarė. Tuometinė Sveikatos reikalų komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė tvirtino, kad „uždraudus tokius gėrimus, būtų apribotas importas“, o tokius draudimus reikia suderinti su Europos Sąjunga.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)