Įstatymo pataisą pateikęs Seimo narys, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas paneigė proteguojantis didžiąsias lažybų bendroves - esą ši pataisa reikalinga tik tam, kad būtų nustatyta internetu vykdomų lažybų tvarka.

Tačiau J.Lionginas pripažino, kad ruošdamas įstatymo projektą konsultavosi su didžiosiomis lažybų bendrovėmis - "Top Sport" ir "Orakulu".

Siūloma lažybas internetu leisti organizuoti tiktai toms bendrovėms, kurios turi ne mažiau kaip 50 lažybų punktų. Pasak J.Liongino, toks reikalavimas reikalingas tam, kad būtų užtikrintos vartotojų teisės - esą jei bendrovė turi daugiau punktų, ji geriau aptarnaus vartotojus bei greičiau išnagrinės pretenzijas.

Įstatymas taip pat užkirstų kelią į lažybų rinką savo ambicijų neslepiančiai didžiausiai šalies loterijų bendrovei "Olifėja".

Lošimų rinkos specialistų spėjimu, priimtos įstatymo pataisos sudarytų tinkamas sąlygas bendrovei "Orakulas" įsigyti įmonę "Top sport", nes tokiu atveju rinkoje liktų iš esmės vienintelė didelė įmonė, galinti priimti statymus internetu.

Prieš keletą mėnesių Seimo narys Bronius Bradauskas buvo pateikęs įstatymo pataisą, kurios esmė niekuo nesiskiria nuo J.Liongino pataisos. Tačiau kilus triukšmui B.Bradauskas savo įstatymo projektą atsiėmė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją