Spalis - sodų sodinimo metas, todėl turguose pagausėjo vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukų. Iš medelynų atvežama įvairių veislių žemaūgių obelų, kriaušių, slyvų, vyšnių, trešnių, juodųjų ir raudonųjų serbentų sodinukų.

Kainos gana nedidelės, pavyzdžiui, žemaūgės obelaitės medelis kainuoja apie 10 litų.

Kol kas miškuose grybų mažai, tad ir turguose tik keliose vietose pardavinėjo voveraites, lepšiukus, kazlėkus.

Rudenį vietinės žvejų bendrovės į turgaviečių paviljonus daugiau atveža šviežių žuvų - karpių, lydekų, karosų. Už gyvų karpių kilogramą čia prašoma apie - 8-9 litų, karosų - 4 litų, kuojų - poros litų už kilogramą.

Šį savaitgalį už šviežios jautienos kumpio kilogramą Halės turguje prašė 11 litų, kiaulienos - po 7-8 litus, veršienos - po 16 litų. Šiek tiek nukrito rūkytų lašinių kainos. Jų kilogramas Halės turguje kainuoja 7-8 litus.

Halės ir kitose turgavietėse grietinės litrą galima nusipirkti už 6 litus, varškės kilogramą - už 5-6 litus, naminio sviesto - už 13 litų. Visi pardavėjai turi šių produktų kokybę liudijančias veterinarijos tarnybų pažymas.

Bitininkai už medaus kilogramą prašo nuo 14 iki 15 litų. Iš Vilniaus apskrities pramoninių paukštynų ir iš ūkininkų sodybų atvežtų 10 vištų kiaušinių kainuoja 2,50 lito, o naminiai - iki 3 litų.

Stambių morkų kilogramas kainuoja iki 1 lito, raudonųjų burokėlių - 80 centų. Bulvių kilogramas kainuoja nuo 80 centų iki 1 lito, svogūnų galvų kilogramas - 0,8-1 litas, šviežių kopūstų kilogramas - apie litą. Petražolių, krapų, ridikėlių ryšeliai parduodami maždaug po 80 centų. Šviežių agurkų kilogramas kainuoja apie 2,50 lito, pomidorų - nuo 1,70 iki 2,70 lito, obuolių - 1-2,50 lito.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją