Valymo paslaugų paketą sudaro įvairūs darbai – nuo dulkių valymo iki pastatų fasadų sienų plovimo.

Bendrovės „Švaros broliai“ Klaipėdos padalinio direktorius Darius Žilinskas teigė, kad uostamiesčio gyventojams dažniausiai tenka valyti langus, kiliminę dangą, baldus. Kasdienis visos patalpos valymas, anot direktoriaus, klaipėdiečiams kol kas per brangus.

Įkainiai priklauso nuo valomo ploto dydžio, užterštumo. Vieno kvadratinio metro lango valymo kaina svyruoja nuo 1 iki 3 litų. Penkių sėdimų vietų minkštasuolio išvalymas gali atsieiti apie 100 litų.

D. Žilinskas pasakojo, kad paslaugą mėgsta užsisakyti ir pensininkai, nes jiems esą per sunku atlikti kai kuriuos namų ruošos darbus. Senoliai susitaupo pinigų ir paprašo, kad darbuotojai nuvalytų langus. Kartais tvarkytojus į namus iškviečia jų vaikai.

Namų švara bendrovei pasirūpinti patiki Klaipėdoje ar kurortiniuose miesteliuose būstą poilsiui įsigiję vilniečiai ar kauniečiai.

Valymo paslaugas teikiančios įmonės „Akvija“ savininkė Daiva Petraitienė pripažino, kad ne visi nori į namus įsileisti svetimus tvarkytojus. Darbuotojai turi užsitarnauti gyventojų pasitikėjimą.

Dauguma firmos klientų – įvairios įmonės. Tačiau paslauga naudojasi ir pastovūs privačių būstų gyventojai.

Dažniausiai klaipėdiečiams pritrūksta laiko kambarių tvarkymui dėl didelio užimtumo. Kai kurios šeimininkės nesuspėja sutvarkyti didžiulio ploto namus.

Pasak D. Petraitienės, dauguma žmonių išsikviečia švaros darbuotojus po statybų, remontų, nes bijo ką nors sugadinti.

Už vieną tvarkymą įmonės „Akvija“ klientas moka apie 50 litų.