Klaipėdos įmonės akcijas "Avestis" iš A.Boso perka per tuo tikslu įsteigtą įmonė "Avesko" ir neatmeta galimybės, jog ateityje padidins "Klaipėdos kartono" akcijų paketą iki 100 proc., ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Deramės ir su kitais "Klaipėdos kartono" bendrovės akcininkais ir, jei sąlygos bus palankios, pirksime iki 100 proc.", - sakė "Avesčio" generalinis direktorius ir vienas iš akcininkų Marius Dvareckas.

"Avestis" Konkurencijos tarybai trečiadienį pateikė prašymą įsigyti 100 proc. "Klaipėdos kartono" akcijų.

A.Bosas dienraščiui trečiadienį sakė, jog pats akcijų pardavimo faktas dar neįvykęs, tačiau, jei jis akcijas parduos, tai parduos visą savo turimą "Klaipėdos kartono" akcijų paketą, o gautas lėšas investuos į nekilnojamąjį turtą.

Kiti "Klaipėdos kartono" didesnieji akcininkai yra bendrovė "Ega" ir Aurelijus Gelgutas, valdantys atitinkamai 42 proc. ir 26 proc. įmonės įstatinio kapitalo.

M.Dvarecko teigimu, planuojamo sandorio finansinis partneris yra nekilnojamojo turto plėtros bendrovė "Hanner", šiek tiek lėšų yra skolinamasi ir iš bankų. "Hanner" savininkas Arvydas Avulis yra vienas iš "Avestis" akcininkų.

"Avesčio" kontrolinis akcijų paketas priklauso JAV bendrovei "Prime Partners", įmonės akcijų taip pat turi Šarūnas Kliokys bei Londono bankininkas Christos Christru.

"Klaipėdos kartono" akcijų įsigijimas taps pirmuoju šių metų birželį įsteigto "Avestis" pirkiniu. Investicijų bendrovė ieško perspektyvių vidutinių ir stambių įmonių, kurių metų apyvarta yra didesnė kaip 20 mln. litų.

"Klaipėdos kartono" įstatinis kapitalas yra 45,3 mln. litų, 70 proc. gaminių eksportuojama į Čekiją, Latviją, Lenkiją, įmonės produkcijos perka pasaulinės popieriaus pramonės įmonės "SCA Packaging", "Stora Enso Packaging", "Model Group".

Pirmąjį šių metų pusmetį "Klaipėdos kartonas" pardavė produkcijos už 41,62 mln. litų - 20 proc. daugiau nei pernai sausį-birželį, įmonės eksportas siekė 52,9 mln. litų (16 proc. daugiau). Planuojama, kad šiemet "Klaipėdos kartono" apyvarta viršys 80 mln. litų.

"Klaipėdos kartono" akcijos šiuo metu nėra listinguojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. "Avesčio" vadovai teigė, jog kol kas apie "Klaipėdos kartono" akcijų kotiravimą biržoje kalbėti dar anksti, nors apskritai jie prieš tai nėra nusistatę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją