Tačiau migracijos valdybos viršininkė Jurgita Trijonienė DELFI sakė, kad jie tiesiog vykdė paskirtą užduotį, o apie patikrinimus pranešti iš anksto negalima.

„Viena iš migracijos valdybos funkcijų yra patikrinimų atlikimas vadovaujantis įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ ir Vidaus reikalų ministerijos įsakymo „Dėl leidimų laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje užsieniečiams išdavimo, keitimo, panaikinimo, taip pat įvertinimo, ar santuoka, registruota partnerystė, įvaikinimas ar įmonė yra fiktyvūs, tvarkos aprašo“ nuostatomis.

Teisės aktuose nenumatyta galimybė apie patikrinimus pranešti iš anksto“, – nurodė ji.

Pasijuto kaip nusikaltėlis

Į DELFI kreipęsis Š. Badauskas pasakojo, kad rugsėjo 26 dieną apie 11 val. sulaukė sunerimusio darbuotojo skambučio, kuris informavo, jog į jo namus, esančius Šalčininkuose, apie 10 val. buvo atvykę pareigūnai.

„Jie klausinėjo apie jo darbą, prašė parodyti darbo vietą, įrengtą namuose, – pasakojo direktorius. – Darbuotojas nesuprato dėl kokių priežasčių ryte į jo namus beldžiasi policijos pareigūnai.

Darbuotojas jaučiasi lyg nusikaltėlis, nes apie policijos pareigūnų atvykimą nieko nežino, atvykimo laikas nesuderintas nei raštu, nei žodžiu, taip pat nežino dėl kokių priežasčių policijos pareigūnai tikrina jo darbą.“

Š. Badausko manymu, tokia patikrinimų praktika nėra normali, nes tokiu būdu yra gąsdinami darbuotojai, kurie gali nežinoti kas yra įmonės akcininkai.

„Juo labiau, kad įmonės akcininkai kreipiasi dėl leidimo laikinai gyventi Lietuvoje, nes tai yra asmeniniai dalykai“, – sakė jis.

Įmonė priklauso užsieniečiams

Registrų centro duomenimis, šiuo metu „Nestandartas“ turi tris akcininkus: pakistanietį Asimą Ashrafą, bangladešietį Syedą Kamruzzamaną ir Jungtinių Arabų Emyratų pilietį Navdeepą Singhą.

Š. Badauskas sakė, kad vienas jų prieš mėnesį pateikė prašymą dėl leidimo gyventi Lietuvoje pratęsimo.

„Nestandarto“ direktorius pabrėžė, kad darbuotojas, pas kurį buvo atvykę pareigūnai – lietuvis ir su užsieniečiais niekaip nesusijęs.

Užsiima importu

Tris darbuotojus turintis „Nestandartas“ užsiima didmenine prekyba plataus vartojimo prekėmis.

„Dirbame su Rytų rinkomis, importuojame prekes iš Kinijos, Bangladešo, Pakistano. Dirbame su prekybos centrais, turime sutartį su „Maxima“. Tiekiame prekes jiems. Dar turime tam tikrą nekilnojamąjį turtą, kurį nuomojame – patalpas. Teikiame konsultacines paslaugas“, – pasakojo Š. Badauskas.

Direktorius sakė, kad įmonė veikia nuo 2011 metų. Jis pats anksčiau yra buvęs jos akcininku, tačiau šiuo metu tik vadovauja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)