Elektroninių pinigų įstaiga artimiausiu metu turėtų pristatyti investicinių pasiūlymų paketą, biudžeto planavimo įrankį, kriptovaliutų keityklą ir telefono draudimo paslaugą.

Apie šias naujoves „Revolut“ atstovai papasakojo trečiadienio vakarą vykusiame susitikime su savo klientais.

„Revolut Wealth“

Kaip DELFI pasakojo „Revolut“ viešųjų ryšių ir bendruomenių vadovė Ieva Elvyra Kazakevičiūtė, startuolio programėlėje investicinių pasiūlymų paketas bus vadinamas „Revolut Wealth“.

„Investuoti bus galima trimis skirtingais būdais. Pirmasis – tai „spare change“, arba smulkių pinigų investicijos, kuris leis investavimu užsiimti net ir neturint sukaupus didelių santaupų, t.y. padarys investavimą prieinamą visiems“, – aiškino ji.

Pašnekovė pateikė pavyzdį, kai „Revolut“ vartotojas sumoka 2,5 euro už kavą.

„Programėlė tada pasiūlys mokėti 3 eurus. Taip 50 centų būtų investuojamos į tokias akcijas kaip „Facebook, „Netflix“, „Snapchat“ ir t.t.“, – pasakojo I. E. Kazakevičiūtė.

Antrasis investavimo būdas – investicijos į biržoje prekiaujamus fondus (angl. Exchange-Traded Funds).

„Programėlėje vartotojai turės atsakyti, kokią pinigų sumą nori investuoti, ir kiek smarkiai nori rizikuoti. Pagal pasirinktą rizikos lygį „Revolut“ parinks žmogui vieną iš aukšto, vidutinio ir žemo rizikingumo investicinių fondų, ir investuos nurodytą sumą jo vardu.

Pats vartotojas galės programėlėje realiu laiku sekti, kaip sekasi jo pasirinktoms kompanijoms ir kaip keičiasi jo investuota suma“, – aiškino „Revolut“ atstovė.

Trečias būdas – taupomųjų sąskaitų atidarymas.

„Revolut“ vartotojai galės pasirinkti bet kurį banką bet kurioje Europos šalyje, kuris jiems tuo metu siūlys geriausias palūkanas“, – tvirtino I. E. Kazakevičiūtė.

Įspėjimai taupantiems

„Revolut“ taip pat žada pristatyti biudžeto planavimo galimybę. I. E. Kazakevičiūtė pasakojo, kad netrukus programėlės vartotojai galės užsidėti pasirinktus limitus ant kiekvienos išlaidų kategorijos.

„Tarkime, žmogus programėlėje nurodo, kad nori per savaitę išleisti ne daugiau nei 50 eurų maisto prekių parduotuvėse. Kai jis pasieks 90 proc. ribą, programėlė atsiųs įspėjantį pranešimą – tokiu būdu bus dar paprasčiau sekti savo išlaidas“, – sakė ji.

Keis kriptovaliutas

Dar viena „Revolut“ naujovė – kriptovaliutų palaikymas. Kaip pasakojo I. E. Kazakevičiūtė, ne už ilgo programėlėje bus ne tik 26 įprastos valiutos, bet ir bitkoinai, „Litecoin“ ir „Ethereum“ monetos.

„Pirmoje fazėje bus įvesti bitkoinai, kitos dvi kriptovaliutos seks vėliau. Tai – visiškai revoliucinis sprendimas, kadangi toks paprastas būdas, galimybė kriptovaliutas įsigyti vos dviejų mygtukų paspaudimu, siūlomas pirmą kartą pasaulyje“, – tvirtino ji.

„Revolut“ atstovė sakė, kad 4 tūkst. žmonių jau užsiregistravo į laukiančiųjų sąrašą, kad turėtų galimybę pirmieji išbandyti šios paslaugos „beta“ versiją.

„Įsigytas kriptovaliutas bus galima laikyti „Revolut“ programėlėje, tačiau kol kas, pirmoje keitimo fazėje, į „Revolut“ nebus galima perkelti anksčiau įsigytų ir jau turimų kriptovaliutų.

Be to, kol kas pasaulyje kriptovaliutas galima įsigyti tik už svarus, dolerius ir eurus, o „Revolut“ programėlėje jas pirkti bus galima bet kuria iš palaikomų 26 valiutų“, – sakė I. E. Kazakevičiūtė.

„Revolut“ įkurtas 2015 metais Londone. Lietuvoje startuolio paslaugomis naudojasi apie 50 tūkst. vartotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)