„Dauguma miesto būstų rinkų išsivysčiusiose ekonomikose vis dar pervertintos, ir vis daugiau jų susiduria su nekilnojamojo turto rizika, lyginant su 2016 metais“, - teigiama UBS pranešime.

Remiantis bankų sektoriaus milžinės sudarytu naujausiu indeksu „Global Real Estate Bubble Index“, po Toronto pirmajame tokių miestų šešetuke atsidūrė Stokholmas, Miunchenas, Vankuveris, Sidnėjus, Londonas ir Honkongas.

Iš 20-ies išnagrinėtų miestų vienintelis iš pagrindinių Europos miestų, kur būstų kainos nėra išpūstos, yra Milanas, teigiama apžvalgoje.

Pažymima, kad, nors Londono nekilnojamojo turto rinka išlieka pervertinta, nekilnojamojo turto burbulo rizika nuo 2016 m. referendumo dėl „Brexit“ sumažėjo.

Ataskaitoje nurodomas tik vienas miestas - Čikaga, kuriame nekilnojamojo turto kainos buvo pernelyg mažos, neatspindinčios realios vertės.

„Gerėjančios ekonominės nuotaikos - iš dalies dėl tvirto pajamų augimo pagrindiniuose miestuose, kaip ir pernelyg žemos skolinimosi palūkanos skatina aktyvią būsto paklausą miestuose“, - ataskaitoje cituojama UBS pasaulio nekilnojamojo turto skyriaus vadovo Claudio Saputelli nuomonė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)