„Iš esmės dar turiu porą dienų sprendimui priimti, bet visi supranta, koks sprendimas bus priimtas. Tada prasidės kandidatų paieška, kai bus nuspręsta, nuo kada ministras (ūkio ministras M.Sinkevičius - BNS) palieka postą“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Pasak ministro pirmininko, ūkio ministro postas pagal susitarimą turėtų likti socialdemokratams, tačiau su koalicijos partneriais dar apie tai bus kalbama.

„Iš principo šiam momentui pagal mūsų jungtinę veiklos sutartį ir bendrą deklaraciją dirbti Seime, (ūkio ministro postas - BNS) turėtų likti (socialdemokratams - BNS), bet kalbėsime su koalicijos partneriais ir ieškosime kandidato, kuris būtų stipriausias ir galėtų tęsti M.Sinkevičiaus pradėtus darbus“, - sakė S.Skvernelis.

Socialdemokratų partijos deleguotas ūkio ministras M.Sinkevičius po trečiadienį vykusio susitikimo su premjeru nepakeitė savo nuomonės ir ketina palikti ministro postą.

Socialdemokratų partijos taryba praėjusį savaitgalį nusprendė trauktis iš koalicijos. Po šio sprendimo M.Sinkevičius pareiškė, jog vykdydamas partijos valią trauksis iš ūkio ministro posto ir pirmadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Socialdemokratai Vyriausybėje turi tris deleguotus ministrus. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius po partijos tarybos sprendimo teigė, jog nori toliau dirbti ministru, todėl traukiasi iš socialdemokratų gretų, o teisingumo ministrė Milda Vainiutė nepriklauso partijai, todėl ketina toliau dirbti.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)