„Ne tokių veiksmų tikimės iš „Boeing“, tokie žingsniai iš tiesų gali sukelti rizikų mūsų būsimiems santykiams su „Boeing“, - sakė šalies gynybos sekretorius Michaelas Fallonas.

Gynybos sekretorius perspėjo, kad „Boeing“ prekybinis ginčas su „Bombardier“ „stato į pavojų“ gynybos sutartis su Jungtinės Karalystės vyriausybe.

Tokie britų gynybos sekretoriaus komentarai nuskambėjo po to, kai JAV departamentas pritaikė 219,63 proc. kompensacinį muito tarifą naujiems „Bombardier“ komerciniams lėktuvams. „Boeing“ pernai pasiskundė, kad kanadiečių įmonės lėktuvai buvo gaminami pasitelkiant lėšas iš subsidijų, o vėliau už mažesnę nei rinkos kaina dempinguojami Jungtinėse Valstijose.

„Bombardier“ Šiaurės Airijoje, daugiausiai Belfasto gamykloje, samdo 4,2 tūkst. aeronautikos specialistų, gaminančių sparnus bei fiuzeliažus C serijos lėktuvams, be to, dar tūkstančiai žmonių dirba tiekimo tinkle.

Prekybos departamento baudžiamasis tarifas įsigalios tik tada, kai JAV tarptautinės prekybos komisija priims „Boeing“ palankų sprendimą. Manoma, kad klausimas bus išspręstas 2018 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją