"Jokio nusileidimo čia negalėtų būti. Darbuotojai įmonei atneša pelną, todėl jie neturi būti skriaudžiami. Kadangi LBS rinkoje konkuruoja panašiais įkainiais kaip ir kitos analogiškos kompanijos, keltų bendrovei tai tikrai nereikštų bankroto", - Eltai tvirtino sąjungos pirmininkas Petras Vekieža.

Penktadienį Klaipėdoje susitikę Lietuvos ir Švedijos profsąjungų atstovai vedė derybas su LBS, tačiau jokių konkrečių rezultatų nepasiekta.

Kitas susitikimas planuojamas pirmojoje balandžio pusėje. Iki to laiko LBS bendrovės administracija profsąjungų atstovams dar turės pateikti informaciją dėl ekonominių sąlygų, kiek valandų dirbama ir koks užmokestis yra gaunamas.

Ji yra reikalinga profsąjungų pozicijai patikslinti ir argumentuoti. Tuomet ir paaiškės, kokia dalimi darbuotojai reikalaus pakelti atlyginimus. Teigiama, kad užsienio kompanijose galima uždirbti ir pusantro, ir du kartus daugiau.

Šiuo metu LBS dirbantys jūrininkai kiekvieną mėnesį į rankas vidutiniškai gauna daugiau kaip po 3 tūkst. litų. Nuo sausio 14 dienos jiems atlyginimai buvo padidinti 4 proc.

"Penktadienio susitikime ir buvo mėginama perteikti, kokia šiuo metu yra susiklosčiusi situacija ir kad dabar mokami atlyginimai ją visiškai atitinka", - Eltai sakė keltų bendrovės prezidentas Artūras Gedgaudas.

Jis penkias valandas vykusias derybas įvardijo kaip labai konstruktyvias ir darbingas. Anot A.Gedgaudo, profsąjungos nekėlė jokių specifinių reikalavimų dėl užimtumo ar galimybės panaudoti Tarptautinės darbo federacijos ITF įtaką tam, kad LBS paliktų savi žmonės ir čia dirbti ateitų jūrininkai iš užsienio šalių.

LBS vadovas sako, kad apie radikalius pasipriešinimo būdus, tarkim, keltų blokavimą, yra nekalbama.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją