„Akivaizdu, kad kai kurie opozicijos politikai darė neadekvatų ir didelį spaudimą. Daugiausiai iš Lietuvos laisvės sąjungos, iš tarybos nario Kęstučio Nėniaus, kuris dirba antikorupcijos komisijoje.

Kai tik įmonė prieš metus susitvarkė ir pradėjo veikti normaliai, pradėta ieškoti sliekų ant asfalto, nors iki tol buvo tikros bėdos, bet jos anuometinei pozicijai (dabartinei opozicijai) tiko“, – sakė R. Šimašius.

Lietuvos laisvės sąjungos narys Algis Čaplikas mero pareiškimus vadino „fantazijomis“

„Kaip mes darėme tą spaudimą? Pargriaudami, lauždami rankas, kapodami nykščius ar mažąjį kojos pirštą? Gal įkaitintą geležį naudojome? Mes tikrai jo nekankinome, į rūsį neuždarinėjome ir į mišką nevežėme“, – apie A. Ignatavičių kalbėjo opozicijos atstovas.

Kartu su A. Ignatavičiumi atsistatydino ir „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas, nepriklausomi valdybos nariai Arūnas Bivainis ir Juozas Buitkus. Jie savo pareigas nustos eiti spalio 10 dieną.

Aidas Ignatavičius

Priekaištai dėl būstinės pardavimo ir premijos

R. Šimašius priminė, kad sostinės tarybos opozicijos atstovai anksčiau yra reiškę priekaištus dėl A. Ignatavičiui skirtos premijos.

Kaip skelbta anksčiau, balandį valdyba jam skyrė penkių mėnesinių darbo užmokesčio dydžių premiją. Pinigine išraiška ši suma yra 27 tūkst. eurų „ant popieriaus“.

„Vilniaus vandenų“ vadovybė taip pat buvo kaltinama per pigiai pardavusi savo buvusią būstinę Senamiestyje Domininkonų g. 9 ir 11.

„Dėl būstinės pardavimo buvo priekaištai. Taip pat – dėl vadovo premijos. Matėsi spaudimas kur tik įmanoma. Gerų rezultatų buvo stengiamasi nematyti, ieškoma priekabių lygioje vietoje“, – komentavo R. Šimašius.

Jis teigė, kad į „Vilniaus vandenys“ buvusi vadovybė buvo atėjusi iš verslo ir nepratusi prie politinio spaudimo.

Savo ruožtu A. Čaplikas teigė, kad tiesiog uždavinėjo klausimus.

„Jeigu paklausiame, kokiomis sąlygomis parduotas „Vilniaus vandenų“ turtas, tai matyt, yra normalu. Kada negauname aiškių atsakymų, tai mes toliau ieškome jų.

Jei nusistebime, kad įmonės direktoriui mokama 27 tūkst. eurų premija, tai nelabai gerai kvepia. Mes tik paklausėme, ar pagal dabartinį pragyvenimo lygį ir atlyginimus, galima mokėti vadovui tokį atlyginimą. Juk yra visas kolektyvas, kuris dirba“, – aiškino politikas.

Remigijus Šimašius

Suplanuotas anksčiau

Iš pareigų atsistatydinęs D. Nedzinskas sakė, kad įmonės vadovų pasitraukimas buvo suplanuotas iš anksto.

„Viską padarėme, ką norėjome padaryti. Įmonė puikiai veikia, puikūs rezultatai, per dvejus metus padarėme tai, ką buvome suplanavę. (...) Mes visą laiką manėme, kad įgyvendinsime tikslus ir pasitrauksime“, – naujienų agentūrai BNS sakė D. Nedzinskas.

Jis teigė, kad opozicijos priekaištai nesusiję su jo sprendimu palikti „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko pareigas.

„Normalu, kad kai valai kažkokią įmonę, visąlaik yra priešiškos jėgos, kurios stengiasi apdrabstyti purvais. Čia ne pirma ir ne paskutinė įmonė, kurioje tenka darbuotis, tad šalutiniai procesai visąlaik egzistuoja“, – kalbėjo D. Nedzinskas.

Algis Čaplikas

Įvykdė pokyčius, gali pasitraukti

A. Ignatavičius DELFI sakė, kad po spalio 10 dienos, kai paliks „Vilniaus vandenis“, ilsėsis.

„O po to turiu įvairiausių minčių. Jos turi susigulėti ir tada priimsiu sprendimus“, – sakė jis.

„Vilniaus vandenų“ vadovas teigė, kad su pokyčiais įmonėje susijusius darbus baigė.

„Mes esame pokyčių komanda, aš esu pokyčių vadovas. Per tuos daugiau nei pusantrų metų įvyko daug reikšmingų įvykių „Vilniaus vandenyse“. Atlikta restruktūrizacija, kuri pareikalavo daug pastangų. Sutvarkyta įmonės finansinė sveikata, patvirtintas investicijų planas, kurį reikia įgyvendinti“, – pasakojo jis.

A. Ignatavičiaus teigimu, dabar „Vilniaus vandenys“ žengia į kitą etapą: „Tokios kasdieninės veiklos, ramybės, todėl mums dabar galima pasitraukti“.

Pašnekovas taip pat teigė, kad jo pasitraukimui opozicijos spaudimas įtakos neturėjo.

„Vadovo kasdieniniame darbe visą laiką yra įvairiausių spaudimų. Reikia dirbti su skirtingomis suinteresuotomis šalimis, priiminėti sprendimus, o jeigu nieko nedarai, tai dažniausiai niekas nieko ir nesako. Kai darai, tada būna įvairių interpretacijų, pamąstymų, skirtingų nuomonių“, – paaiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)