„Tai čia viskas apie tą patį. Epizodai tie patys, tik dabar traktuoja, kad čia dėl to dar kaltas Liberalų sąjūdis (ir Darbo partija), nors tai labai abejotina“, – po apklausos Specialiųjų tyrimų tarnyboje BNS sakė verslininko advokatas Romualdas Mikliušas.

„Jeigu jūs atsimenate, nuo pat pradžių buvo jų atstovai tiriami. Tai kaip vertinti, ar partija kažką žino, ar partija už tai atsako, ar neatsako“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar sutinka su teisėsaugos įtarimais, R. Kurlianskis atsakė: „Ne“. Detaliau situacijos jis nekomentavo.

Įtariama, kad buvęs Seimo narys Eligijus Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš vieno iš Lietuvoje veikiančių koncernų viceprezidento R. Kurlianskiui už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 000 eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

Taip pat įtariama, kad buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš to paties koncerno viceprezidento R. Kurlianskiui už šiam koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8 700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus.

Be to, įtariama, kad buvęs Seimo narys Vytautas Gabšys, veikęs politinės partijos interesais, iš to paties koncerno viceprezidento R. Kurlianskiui už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, partijos naudai priėmė 12 100 eurų kyšį. Už šią sumą padarytos nuolaidos transliuojant šios partijos politinę reklamą per koncernui priklausančias televizijas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)