LBS akcijų likučio privatizavimo programą penktadienį patvirtino Privatizavimo komisija. 10,5 mln. litų nominalios vertės LBS akcijų paketas bus pardavinėjamas nuo kovo 6 dienos iki balandžio 19-osios.

Penktadienį LBS akcija biržoje kainavo 40 centų.

LBS akcininkai pernai birželio pabaigoje leido bendrovei per 12 mėnesių supirkti iki 10 proc. savų akcijų, tačiau apribojo jų kainą - ji negali būti daugiau kaip 10 proc. didesnė už įmonės akcijos kainos vidurkį biržoje praėjusį mėnesį.

Finansų maklerio įmonės "Jūsų tarpininkas" analitiko Vytauto Plunksnio manymu, pati bendrovė negalės pirkti savo akcijų iš valstybės, nes teoriškai maksimali jų pirkimo kaina kovo mėnesį galės būti tik 48 centai.

Be to, Akcinių bendrovių įstatymas pačiai bendrovei savo akcijas leidžia pirkti tik centrinėje rinkoje, o valstybės paketas tikriausiai bus parduodamas viešojo akcijų pardavimo būdu, ne per centrinę rinką.

V.Plunksnio skaičiavimais, vasario mėnesį LBS savo akcijas galės pirkti už jas mokėdama ne daugiau kaip 44 centus. Sausio mėnesį biržos centrinėje rinkoje LBS akcijų apyvarta siekė 0,863 mln. litų, o vidutinė svertinė kaina buvo kiek mažesnė nei 40 centų.

LBS generalinis direktorius Artūras Gedgaudas BNS sakė tikįs, kad valstybės akcijų pardavimo kaina vėliau bus sumažinta.

Danijos bendrovės "DFDS Tor Line" regiono vadybininkas ir LBS valdybos pirmininkas Pederas Gellertas Pedersenas yra užsiminęs, kad bendrovė jau pradėjo supirkinėti savo akcijas.

"DFDS Tor Line", pernai pavasarį įsigijusi bendrovę "Lietuvos jūrų laivininkystė" (Lisco) ir reorganizavusi ją į dvi įmones, valdo 76,36 proc. "Lisco Baltic Service" akcijų (birželio 28 dienos duomenimis).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją