Sandorį planuojama užbaigti 2017 metų ketvirtą ketvirtį. Sėkmingai užbaigus susijungimo procesus, bus įsteigtas ir Baltijos šalių regione veiklą pradės naujas finansinių paslaugų teikėjas „Luminor“.

Europos Komisija be papildomų sąlygų patvirtino „DNB Bank ASA“ ir „Nordea Bank AB“ planus Baltijos šalyse sukurti bendrą organizaciją.

Komisija įvertino galimą susijungimo įtaką konkurencinei aplinkai skirtinguose mažmeninės ir verslo bankininkystės sektoriuose visose trijose Baltijos šalyse ir nusprendė, jog susijungimas nesukels konkurencijos problemų.

Ši pozityvi naujiena iš Europos Komisijos yra dar vienas svarbus etapas, kuriant „Luminor“ organizaciją Baltijos šalyse.

Susijungimo procesą planuojama užbaigti 2017 metų ketvirtą ketvirtį, iki tol abu bankai Baltijos šalyse ir toliau veiks kaip atskiros organizacijos.

Veiklos sujungimas nepaveiks klientų aptarnavimo, veikla ir toliau bus tęsiama, kaip įprasta.

Anksčiau planuota, kad bankai susijungimo procesą baigs trečiąjį šių metų ketvirtį, tačiau vėliau šis terminas atidėtas iki ketvirtojo ketvirčio.

„Nordea“ ir DNB pernai rugpjūtį susitarė sujungti veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Preliminariais duomenimis, banko paskolų portfelis Baltijos šalyse sieks apie 13 mlrd. eurų (26 proc. rinkos), indėlių - apie 8 mlrd. eurų.

Naujasis bankas jau įregistruotas Estijoje, kur veiks pagrindinė jos būstinė, o paslaugas Lietuvoje ir Latvijoje jis teiks per filialus. Lietuvos padaliniui vadovaus DNB verslo bankininkystės vadovas Andrius Načajus.

Kol bus gauti visi reikalingi leidimai, abiem bankams toliau vadovauja dabartiniai vadovai, jie toliau veikia kaip konkurentai.

Abiejų bankų klientai prieš sujungimą sulauks papildomos informacijos apie tai, kaip bus įgyvendintas bankų susijungimo procesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)