Lietuvos oro navigacijos paslaugų teikėjos „Oro navigacija“ vadovas Mindaugas Gustys, Lenkijos oro navigacijos paslaugų agentūros PANSA prezidentas Janušas Niedziela ir Ukrainos oro navigacijos paslaugų teikėjos UkSATSE vadovas Dmitrijus Babeičiukas sutarė, kad jų vadovaujamos įmonės intensyviai bendradarbiaus apsikeisdamos gerąja praktika oro eismo vadybos, oro navigacijos paslaugų, saugos ir kokybės užtikrinimo, kibernetinio saugumo ir kitose srityse.

„Džiaugiamės, kad prie sėkmingo Lietuvos ir Lenkijos aljanso oro navigacijos paslaugų srityje jungiasi ir kolegos iš Ukrainos. Tikimės, kad bendras darbas kartu padės padidinti orlaivių pralaidumą Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos oro erdvėje bei tobulinti teikiamas paslaugas“, - sako laikinai einantis „Oro navigacijos“ direktoriaus pareigas M.Gustys.

Lietuva ir Lenkija dar 2012-aisiais įkūrė Baltijos funkcinį oro erdvės bloką. Dirbdamos kartu abiejų šalių oro navigacijos paslaugų teikėjos nori pasiekti didesnį oro erdvės pralaidumą, pagerinti oro eismo valdymo tinklo veiklos rezultatus ir sutrumpinti oro kelius, kartu padėti oro bendrovėms mažinti aviacinių degalų naudojimą bei išmetamų teršalų kiekį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)