Bendrovė pranešė, kad jos užsakymu įmonė „Ekspertika“ atliko parduotuvės patikrinimą ir nustatė, kad pastatas nebuvo avarinės būklės, tačiau turėjo avarinės būklės požymių - buvo nustatyti pamatų ir grindų efektai.

„Kaip pagrindinę priežastį, kodėl atsirado pastato deformacijos, „Ekspertikos“ specialistai nurodo išsamių inžinerinių geologinių tyrimų trūkumą rengiant statinio konstrukcijų darbo projektą kaip to reikalauja teisės aktai. Pagal išsamių geologinių tyrimų rezultatus ir ekspertų rekomendacijas pastato savininkas bendrovė „BM būstas“ sudarė ir įgyvendino pamatų sutvirtinimo planą. Tokie sutvirtinimai išsprendė geologijos tyrimų trūkumų problemą, todėl ekspertai pripažino pastatą saugiu“, - rašoma įmonės pranešime spaudai.

Teigiama, kad artimiausiu metu „Rimi Lietuva“ kreipsis į Vilniaus miesto savivaldybę prašydama leisti vėl eksploatuoti pastatą. Planuojama, kad parduotuvė veiklą galėtų atnaujinti iki metų pabaigos.

Prieš beveik dvejus metus atidaryta „Rimi“ parduotuvė sostinės Linkmenų gatvėje uždaryta balandžio pradžioje. Tuomet skelbta, kad parduotuvė uždaryta dėl statybos defektų.

Pastatą statė bankrutuojanti bendrovė „Lakaja“, o jį valdo Igorio Leontjevo valdoma įmonė „BM Būstas“. Investicijų į 5,6 tūkst. kv. metrų ploto parduotuvę prekybos tinklas neatskleidžia.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)