„Jeigu pas mus dirbtų brokeris, prekiaujantis bitkoinais, aš jį atleisčiau dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia, tai prieštarauja mūsų taisyklėms. Antra, tai tiesiog kvaila“, – per britų banko „Barclays“ suorganizuota finansų konferenciją Niujorke sakė J. Dimonas.

„Negalima daryti verslo, kai valiuta imama iš oro, – pareiškė jis. – Tai geruoju nesibaigs... Kas nors tikrai žus, ir tik tuomet valdžia pripažins problemą. Bitkoinai gali kainuoti ir 20 tūkst. JAV dolerių. Kai tai įvyks, problema galiausiai pribręs. Tai sukčiavimas, ir aš asmeniškai esu šokiruotas dėl to, kad niekas nemato realios padėties.“

2015 metų pabaigoje vienas bitkoinas kainavo mažiau nei 250 JAV dolerių, o šiais metais jo kaina viršijo 4 tūkst. JAV dolerių.

„JPMorgan“ vadovas pridūrė, kad bitkoinai yra „blogiau už tulpių svogūnėlius“. Jis turėjo omeny staigų tulpių svogūnėlių paklausos Nyderlanduose šuolį 17-ame amžiuje, po kurios sekė kritimas.

„Vienintelis teisingas argumentas, kurį esu girdėjęs, yra tas, jog jeigu esi Venesueloje, ar Ekvadore, ar Šiaurės Korėjoje, arba jeigu esi prekeivis narkotikais, žudikas arba kažkas panašaus, tau geriau turėti reikalų su bitkoinais, o ne JAV doleriais.

Tau geriau veikti apeinant sistemą. Tokių dalykų rinka gali egzistuoti, tačiau tai ribota rinka“, – sakė J. Dimonas.

„Coinmarketcup.com“ duomenys rodo, kad trečiadienį vienas bitkoinas kainuoja 3951,46 JAV dolerio, o šios rinkos kapitalizaciją viršija 65 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)