Nuo 2011 m. vadovavęs valstybės įmonei prašymą atleisti iš pareigų finansų ministrui Viliui Šapokai jis pateikė rugsėjo 8 d.

„Toks mano sprendimas visiškai eliminuoja bet kokias galimybės interpretacijoms, prioritetą teikiant grupės veiklos tęstinumui. Visą laiką, kol dirbau kartu su Jumis prioritetą teikiau grupės interesams, o pasiekti rezultatai atspindi realų grupės kokybinį pokytį per 2013 – 2017 metų laikotarpį“, – laiške kolegoms rašė D. Misūnas.

Jeigu bendrovė pasiekė gerus rezultatus, kodėl iš tikrųjų traukiasi jos vadovas?

Pirmadienį 15:15 val. apie tai ir bus kalbama DELFI TV laidoje „Gyvai“, kurioje dalyvaus ir pats D. Misiūnas. Laidos transliaciją galima stebėti čia.

Primename, kad rugpjūčio pabaigoje kaip liudytojas jis buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT). Žiniasklaidoje labiausiai nušviestas būtent vadovo apsilankymas STT, nors taip pat apklausta buvo ir Finansų ministerijos vadovybė ir kiti „Lietuvos energijos“.

D. Misiūnas buvo apklaustas STT tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai (ne „Lietuvos energijai“ ar jos vadovui) pateiktą įslaptintą informaciją. Tuo pagrindu Finansų ministerijoje vyksta vidinis tyrimas.

„Kalbame apie strateginę įmonę, todėl ji turi būti valdoma ypač skaidriai ir į atsiradusias abejones reaguojama jautriai ir greitai. Pastaruoju metu viešoje erdvėje kilo daug klausimų. Ir nors ne į visus juos šiandien galime atsakyti, vyksta įvairūs tyrimai – šešėlis mestas, todėl turime nedelsiant pradėti jį sklaidyti“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas finansų ministras V. Šapoka.

Neoficialiai įvardijamos kelios versijos, kam užkliuvo D. Misiūnas. Tarp tokių įvardijami nesutarimai su kai kuriais Seimo nariais, bendrovės vykdomi kogerneracinių ir vėjo jėgainių plėtros projektai, taip pat bendrovės vykdomi didelės vertės IT sistemų pirkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)