Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius teigia, kad Vilniaus regione minėtas sprendimas reikalingas siekiant pritraukti investicijų, kurti darbo vietas. Esą būta atvejų, kai investuotojai kituose regionuose pritrūksta reikiamos darbo jėgos.

„Kartais iškeliamas klausimas nepriklausomai, kaip mielai norime įsiūlyti Klaipėdą, Kauną, Šiaulius, - yra pasakoma, „ar turite ką pasiūlyti Vilniaus regione?“.

Jeigu mes turėsime kažką pasiūlyti, kad ir ne tokį patrauklų pasiūlymą mokestiniu požiūriu, kaip Kaunas ar Klaipėda, tai galbūt dalis stambiųjų investuotojų galės rasti čia lokaciją“, - kalbėjo M. Sinkevičius apie galimas naujas verslo galimybes Vilniaus regione.

Ūkio ministro teigimu, planuojamame pramonės parke stambiems investuotojams galėtų būti taikomos ir tam tikros finansinio skatinimo schemos, tačiau šis parkas nebūtų tapatus laisvajai ekonominei zonai (LEZ). Kita vertus, potencialiems investuotojams sostinės aplinka patraukli ir dėl kitų priežasčių.

„Pasitaiko, turime norinčiųjų nebūtinai tokiomis pačiomis lengvatinėmis sąlygomis, kaip LEZ'uose, veikti Vilniuje dėl sostinės multikultūriškumo, pavyzdžiui, sako turėsiantys darbuotojų iš Azijos ir klausia, ar galės leisti vaikus į mokyklas, darželius, kuriuose galima mokytis užsienio kalba. Tai net ir niuansų atsiranda“, - kalbėjo ministras.

M. Sinkevičiaus teigimu, „Investuok Lietuvoje“ skaičiuoja, kad regiono pramonės parkas galėtų pradėti veikti anksčiausiai 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)