„Reikia tikėti statistika (...). Galbūt ne visi tą pajautė, bet statistika yra tokia, kad ir privačiame sektoriuje mes turime beveik 10 proc. atlyginimų augimą, ir viešajame sektoriuje – nors skundžiamasi, kad neaugo, bet – beveik 7 proc. taip pat yra augimas“, – vyriausybėje žurnalistams kalbėjo premjeras.

Ministras pirmininkas įsitikinęs, kad darbo užmokesčio augimas lenkia infliacijos lygį.

„Kainos ir infliacija – taip (kyla – ELTA), bet tikrai atlyginimų augimas yra gerokai didesnis negu infliacija, tai turėtų tą pagerėjimą žmonės pajausti. Kodėl jie taip jaučiasi, matyt, yra ir tam tikri mūsų charakterio bruožai“, – svarstė S. Skvernelis.

Kaip pirmadienį skelbia Lietuvos statistikos departamentas, vidutinis mėnesinis darbo užmokestis šalies ūkyje šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, išaugo visose apskrityse (duomenys pateikti be individualiųjų įmonių).

Daugiausia vidutinis mėnesinis bruto (neatskaičius mokesčių, arba „popieriuje“) darbo užmokestis padidėjo Telšių (4 proc.) apskrities įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Vidutinis mėnesinis neto (atskaičius mokesčius, arba „į rankas“) darbo užmokestis per ketvirtį išaugo visose apskrityse, labiausiai – Telšių (3,4 proc.).

Vertinant pokytį per metus – 2017 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su 2016 m. antruoju ketvirčiu, – vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis padidėjo visose apskrityse, labiausiai – Vilniaus (9,9 proc.). Kitose apskrityse vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis per metus didėjo nuo 5 proc. Tauragės iki 8,9 proc. Telšių apskrityje.

Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis „į rankas“ per metus augo visose apskrityse nuo 7,1 proc. Klaipėdos iki 10,6 proc. Alytaus apskrityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)