„Lietuvos energija“ tapo pavyzdžiu ne tik valstybės valdomoms, bet ir privataus kapitalo įmonėms. Naują stebėtojų tarybos komandą sudaro savo srities profesionalai.

Todėl neabejoju, kad ji ne tik išlaikys pirmtakų aukštai užkeltą skaidraus ir pažangaus valdymo kartelę, bet ir su os grupės komanda atras naujų galimybių“, – pranešime spaudai teigė finansų ministras Vilius Šapoka.

Nepriklausomais jos nariais ketverių metų kadencijai paskirti didžiausios pasaulyje naftos perdirbimo įmonės „Saudi Aramco“ įmonės projektų vadovas Darius Daubaras ir JAV kapitalo medicinos ir mokslui skirtos įrangos gamintojos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ personalo direktorė ir Personalo valdymo profesionalų asociacijos valdybos narė Daiva Lubinskaitė-Trainauskienė.

Stebėtojų taryboje taip pat dirbs finansų viceministrė Agnė Bagočiutė ir Finansų ministerijos Valstybės turto valdymo departamento direktorė Aušra Vičkačkienė, pranešė bendrovė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

Pasak pranešimo, kiti kandidatai neatitiko reikalavimų, todėl trečias nepriklausomas stebėtojų tarybos narys bus renkamas iš naujo. BNS žiniomis, vieno iš atranką praėjusių kandidatų reputacija sukėlė abejonių teisėsaugai.

„Lietuvos energijos“ stebėtojų taryba turės išrinkti ir naują valdybą, kurios kadencija baigėsi liepos viduryje.

Kol bus renkama nauja grupės valdyba, turėtų būti pratęsta dabartinės valdybos kadencija. Jai šiuo metu vadovauja „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)