„Artimiausiu metu, rugsėjo mėnesį, ir politikams, ir visuomenei atskleisime, koks yra „šešėlio“ mastas kalbant apie įvairius sektorius. Matome, kad smulkiame versle matyti stambus šešėlis, tai tą informaciją pateiksime, kad žinotumėte“, - kalbėjo S. Skvernelis, pristatydamas Vyriausybės artimiausio laikotarpio prioritetus.

Kaip žinoma, kova su šešėline ekonomika yra vienas iš pagrindinių šio Ministro Kabineto darbo tikslų. Vyriausybė gegužę yra paskelbusi ambicingą tikslą iki savo kadencijos pabaigos iš šešėlio ištraukti apie 800 mln. eurų.

Neapskaitytos ekonomikos Lietuvoje mastas vertinamas skirtingai. Kartais įvardijamas ketvirtadalis ar net trečdalis ekonomikos. Savo ruožtu, kai kurie ekonomistai nurodo mažesnius skaičius.

Pavyzdžiui, birželį Eltos kalbintas profesorius Rimantas Rudzkis teigė, kad „šešėlio“ dalis Lietuvos ūkyje gali būti mažesnė, nei kartais skelbiama, ir nedaug skiriasi nuo Europos Sąjungos (ES) vidurkio. Ekonomistas įvardijo 20 proc. siekiančią dalį, nors neatmetė galimybės, jog šešėlis tesiekia 15 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)