Be terminuotų ir neterminuotų, naujame kodekse numatytos laikinojo darbo, pameistrystės, projektinio darbo, darbo vietos dalijimosi, darbo keliems darbdaviams ir sezoninio darbo sutartys.

Sodros“ duomenimis, liepos mėnesį Lietuvoje sudaryta per 35,8 tūkst. neterminuotų darbo sutarčių. Beje, su vizas turinčiai užsieniečiais sudaryta 321 tokia sutartis.

Liepą taip pat sudaryta daugiau kaip 11 tūkst. terminuotų sutarčių. Su užsieniečiais sudarytos 757 tokios sutartys.

Pirmą mėnesį po kodekso įsigaliojimo buvo sudaryta 1,1 tūkst. neterminuotų ir beveik 400 terminuotų laikinojo darbo sutarčių.

Pameistrystės sutarčių sudaryta tik 8, projektinio darbo (kai leidžiama oficialiai dirbti kad ir 1 val. per mėn.) – 186.

Per mėnesį sudaryta vos 6 darbo vietos dalijimosi ir 13 darbo keliems darbdaviams sutartys.

Kiek daugiau liepą buvo sudaryta sezoninių sutarčių – 688 terminuotos ir 127 neterminuotos.

Beje, liepos mėnesį Lietuvoje iš viso buvo 66 tūkst. darbuotojų, dirbančių pagal terminuotas darbo sutartis. Su užsienio šalių piliečiais buvo sudaryta kiek daugiau nei 5 tūkst. tokių sutarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)