Patariame nesusigundyti „SkyWay“ siūlymais – investuotojams tai gali baigtis prarastomis lėšomis, rašoma Lietuvos banko pranešime spaudai.

Dar 2014 m. Lietuvos bankas nustatė, kad Didžiojoje Britanijoje registruota bendrovė „Euroasian Rail Skyway Systems Ltd“ be reikiamų leidimų Lietuvoje viešai siūlo savo vertybinius popierius.

Saugodamas investuotojų interesus Lietuvos bankas paskelbė viešą įspėjimą, o informaciją apie bendrovės vykdomus neteisėtus veiksmus perdavė Generalinei prokuratūrai. Be to, informavo Jungtinės Karalystės finansų rinkų priežiūros instituciją.

Nepaisant to, „SkyWay“ grupės bendrovės ar jų atstovai ir toliau įvairiais būdais kviečia finansuoti neaiškius projektus, žadėdamos „patrauklią ir greitą naudą“.

Dabar siūloma investuoti į 2014 m. Didžiojoje Britanijoje registruotos privačios bendrovės (angl. private limited company) „First SkyWay Invest Group Limited“ projektus įsigyjant šios bendrovės akcijų.

Informacija potencialiems investuotojams platinama per socialinius tinklus, kviečiant į projektų pristatymus, pateikiant informaciją bendrovės interneto svetainėje lietuvių kalba ir kt.

Bendrovė pristatoma kaip perspektyvi ateities styginio transporto veiklą pradedanti įmonė (angl. start-up company), kurios projektams finansuoti renkamos potencialių investuotojų (kaip teigiama – neviešai ir tik profesionalių) lėšos.

Lietuvos bankas įspėja, kad nėra išdavęs „First SkyWay Invest Group Limited“ jokių leidimų siūlyti bendrovės vertybinius popierius viešai Lietuvoje ar teikti su tuo susijusias paslaugas.

Taip pat nėra gauta jokių kitų Europos Sąjungos valstybių priežiūros institucijų sprendimų ar leidimų, suteikiančių teisę „First SkyWay Invest Group Limited“ įmonėms ir jų atstovams pritraukti lėšų Lietuvoje.

Būkite atsargūs, antraip galite prarasti savo pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)