JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, šią savaitę susitikęs su Argentinos prezidentu Mauricio Macri, susitarimą pavadino „dideliu laimėjimu Amerikos kiaulienos gamintojams“.

Anot jo, šis dokumentas rodo JAV prezidento administracijos pasiryžimą „griauti tarptautines prekybos kliūtis ir užtikrinti, kad laisva ir sąžininga prekyba būtų naudinga visiems, įskaitant Amerikos darbininkus, ūkininkus ir mūsų prekybos partnerius“.

Argentina, garsėjanti savo milžiniška jautienos pramone, JAV kiaulienos importą blokavo 1992 metais, pareikalavusi, kad būtų atliekami tyrimai, kuriais nustatoma, ar mėsoje yra trichinelių. Tuo tarpu Vašingtonas tuomet pareiškė, kad tokie tyrimai nėra būtini.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, 2008–2012 metais Jungtinėse Valstijose kasmet buvo nustatoma po vidutiniškai 15 žmonių susirgimo trichinelioze atvejų, tačiau tie atvejai „dažniau buvo susiję su žalios arba pusžalės laukinių žvėrių mėsos vartojimu“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)