O tas kitas prekybos centras buvo vos už šimto metrų nuo buvusios merginos darbovietės – apie tai, kad buvo pasisavinusi svetimus pinigus kitoje parduotuvėje, naujieji pardavėjos darbdaviai net nežinojo.

Šiuo metu viename sostinės viešbutyje dirbanti Gintarė Vyšniauskaitė jau antrą kartą buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn – Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė, kad svetimus pinigus pasisavinusi mergina į valstybės biudžetą privalės sumokėti 6 MGL (225,96 eurų) baudą.

Prieš porą mėnesių už analogišką nusikaltimą jai buvo skirta didesnė bauda – į valstybės biudžetą nurodyta sumokėti 14 MGL (527,24 Eur).

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad bendrovės „Kesko Senukai Lithuania“ parduotuvėje Ukmergės g. kasininkės pareigose dirbusi G. Vyšniauskaitė iš kasos pasisavino 149,99 Eur.

Kadangi įsidarbindama prekybos centre mergina buvo pasirašiusi sutartį dėl darbuotojo visiškos individualios materialinės atsakomybės, jai teko atlyginti padarytą žalą.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta G. Vyšniauskaitė kaltę pripažino visiškai – apie mėnesį prekybos centre dirbusi mergina sakė, kad vieną dieną, apie 14 val., iš kasos pasiėmė 150 Eur ir išėjo iš parduotuvės.

„Pasiėmiau savo daiktus ir išėjau iš prekybos centro, į darbo vietą daugiau negrįžau“, – per apklausą kalbėjo kasininkė.

Darbovietėje ji pasirodė tik po savaitės, kai atėjo nutraukti darbo sutarties.

„Išėjimo priežasčių manęs niekas neklausė, bet kai turėjau gauti atlyginimą, pamačiau, kad man pinigų į sąskaitą nepervedė – supratau, kad 150 Eur nuskaičiavo nuo algos“, – sakė G. Vyšniauskaitė.

Kur išleido pinigus, mergina neaiškino, tačiau tikino, kad savo reikmėms. „Pasisavinau man patikėtus pinigus, nes tuo metu turėjau problemų – dėl tokio savo elgesio gailiuosi“, – pareigūnams aiškino mergina.

Tuo metu prekybos centre dirbusi G. Vyšniauskaitės kolegė sakė, kad niekas darbe nepastebėjo, kaip kasininkė susirinko asmeninius daiktus ir išėjo iš parduotuvės. „Niekas jos nematė, skambinau ir Gintarei, bet ji neatsiliepė į skambučius“, – teigė moteris.

Jos teigimu, nors kasininkės nebuvo, kasoje inkasacija turėjo būti alikta – ją atlikus paaiškėjo, kad trūksta 149,99 Eur.

Prekybos centro atstovai policijai perdavė ir vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip kasininkė greičiausiai paima pinigus ir išeina.

„Ištyręs byloje surinktus įrodymus, teismas daro išvadą, kad G. Vyšniauskaitė, būdama „Kesko Senukai Lithuania“ parduotuvės kasininkė, pasirašiusi sutartį dėl darbuotojo visiškos individualios materialinės atsakomybės, tyčia pasisavino jai patikėtą svetimą turtą“, – nurodė baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Eglė Gruodienė.

Gintarė Vyšniauskaitė
Tuo metu tame pačiame teisme dirbantis jos kolega Ovidijus Ramanauskas gegužę paskelbė, kad G. Vyšniauskaitė iš bendrovės „Sanitex“ parduotuvės „Promo Cash&Carry“, esančios Ukmergės g., kasos pasisavino 651,86 Eur.

„Nesuvokiu, kodėl taip pasielgiau“, – tada teisinosi mergina.

Tada ji taip pat iš kasos paėmė pinigus ir išėjo iš darbo vietos – į parduotuvę daugiau negrįžo.

Kai bendradarbiai jai ėmė skambinti telefonu, mergina neatsiliepė į skambučius, o pasisavintus pinigus išleido, kaip vėliau pati sakė, „savo reikmėms“.

Tada G. Vyšniauskaitė irgi pripažino kaltę – per apklausą ji sakė, kad pinigus pasisavino parduotuvėje išdirbusi vos dvi savaites.

„Jei kasoje esanti pinigų suma viršija 2 tūkst.eurų, reikėdavo daryti inkasaciją, todėl tądien, kai pinigus pasisavinau, paskambinau vyr. kasininkei ir paklausiau, ar galiu atlikti inkasaciją, – sakė buvusi pardavėja. – Kadangi ji sutiko, susisiekiau su apsaugos darbuotoju, kuris mane palydėjo iki kabineto, kuriame vykdoma inkasacija.

Priėjusi prie vyr. kasininkės atidariau kasos stalčių ir pradėjau išiminėti pinigus. Kai iš kasos stalčiaus išėmiau pinigus 50 eurų nominalo kupiūromis, pastebėjau, kad vyr. kasininkė į mane nekreipia dėmesio, todėl dalį kupiūrų greitai įsikišau sau į kišenę, o paskui su pasisavintais pinigais pasišalinau iš parduotuvės.“

Paklausta, kodėl taip pasielgė ir kiek laiko planavo nusikaltimą, G. Vyšniauskaitė sakė: „Šis sumanymas kilo spontaniškai, aš šiuo metu nesuvokiu, kodėl taip pasielgiau.“

Tuo metu vyr. kasininkė pareigūnams sakė, kad per inkasaciją pinigus atidavusi kasininkė nuėjo į prekybos salę nuimti kasos likutį ir žadėjo netrukus sugrįžti.

„Išėjusios kasininkės laukiau apie 5-10 min., bet ji negrįžo, todėl apie įvykį pranešiau apsaugai ir nuėjau ieškoti G. Vyšniauskaitės, tačiau šios niekur nebuvo, – sakė moteris. – Kai apsaugos darbuotojas peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus, buvo pastebėta, kad kasininkė, išėjusi iš inkasacijos patalpų, nuėjo link sandėlio ir nesugrįžo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)