„Turime laikiną vadovę - Teisės departamento vadovę A. Račkauskaitę. Dabar deriname naujo vadovo konkurso sąlygas, tad kol kas negaliu pasakyti, kada bus paskelbtas pats konkursas. Tikimės, kad tai padarysime kuo greičiau“, - BNS sakė žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas.

Anot jo, D.Kuprys darbe turėjo pasirodyti antradienį, tačiau jis dviem dienoms prasitęsė nedarbingumą.
A.Račkauskaitė BNS sakė, kad jos pagrindinis tikslas yra stabilizuoti tarnybos veiklą.

„(Pagrindinis tikslas - BNS) stabilizuoti padėtį, kad tarnyboje vyktų toliau darbas, nebūtų streso ir visi galėtų atlikti savo funkcijas. Aš tik antra diena šias pareigas einu, tai visų nuotaikų negaliu aptarti, nes reikia perkalbėti su žmonėmis, bet darbas vyksta. Tarnyba negali sustoti dirbusi. Esame didelė institucija ir privalome užtikrinti savo funkcijų vykdymą“, - BNS teigė A. Račkauskaitė.

Ji teigė neketinanti dalyvauti būsimame tarnybos vadovo konkurse.

„Aš manau, kad tarnybai turėtų vadovauti tos srities specialistas, turintis specialių žinių, įgūdžių ir kompetencijos - būtent žemėtvarkos ar geodezijos specialistas. Aš esu teisininkė. Kadangi dirbu seniai, kaip visas darbas vyksta, tikrai žinau. Labai laikinai aš sutikau tą daryti“, - kalbėjo laikinoji NŽT vadovė.

Anksčiau A. Račkauskaitė buvo tarnybos Teisinio vertinimo ir teisėkūros skyriaus vedėja.
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praėjusią savaitę patvirtino išvadą, jog D. Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų. Žemės ūkio ministras Broniu Markauskas po šių išvadų nusprendė atleisti D. Kuprį.

Vienu metu ūkininkaujantis ir NŽT vadovaujantis D.Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektaro žemės iš valstybės skirtinguose regionuose, D.Kuprys BNS anksčiau teigė, jog atleidimą skųs teismui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)