„Moody's“ taip pat prognozuoja tam tikro masto kapitalo nutekėjimą iš Rusijos, laikiną rublio pigimą ir atitinkamai augsiantį infliacinį spaudimą.

„Sankcijų išplėtimas – blogas signalas investuotojams, ypač užsienio investuotojams, kurie tik neseniai prisiderino prie esamų sankcijų. Tačiau neigiamos įtakos jos turės ir vietos investuotojams, kurie norėjo pasinaudoti pagerėjusio konkurencingumo Rusijoje teikiamu pranašumu, kad sukurtų eksporto galimybių įvairiose srityse“, - teigiama „Moody's“ apžvalgoje.

Visgi reitingų agentūra ir toliau prognozuoja, kad Rusijos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiais metais padidės pirmą kartą nuo 2014 metų, nors naujos JAV sankcijos ir kelia klausimų dėl ūkio augimo tvarumo.

Kaip žinoma, JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį trečiadienį pasirašė įstatymą, numatantį Rusijai, Iranui ir Šiaurės Korėjai įvesti naujas sankcijas.

Šis įstatymas taip pat faktiškai atima iš prezidento teisę savarankiškai atšaukti sankcijas Rusijai. Dabar JAV prezidentas turės informuoti Kongresą apie ketinimą atšaukti sankcijas Rusijai, o Kongresas turės 30 dienų, kad blokuotų tokius pakeitimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)