Anot tarnybos, „Vilniaus vandenų“ skelbtas konkursas riboja konkurenciją ir buvo pritaikytas vienam tiekėjui.

„Pirkimo dokumentuose nustatyti kvalifikacijos reikalavimai yra ne tik nepagrįsti ir ribojantys konkurenciją, bet ir pritaikyti konkrečiam tiekėjui“, - rašoma VPT išvadoje.

Tarnybos nuomone, konkurencija buvo apribota, nes konkurso dalyvių buvo reikalaujama patirties kurti sistemas „MS Dynamics NAV“ arba lygiavertės jai pagrindu.

Anot VPT, „Vilniaus vandenys“ 2010-2011 metais ir 2014 metais taip pat skelbė „MS Dynamics NAV“ licencijų atnaujinimo, apskaitos sistemų priežiūros konkursus - visus juos laimėjo vienintelė dalyvė „Alna Business Solutions“.

„Vilniaus vandenys“ 85,9 tūkst. eurų vertės sutartį su „Alna Business Solutions“ pasirašė gegužę.

Konkurse taip pat dalyvavo „Columbus Lietuva“, pasiūliusi 129,9 tūkst. eurų kainą, tačiau jos pasiūlymas atmestas, nes neatitiko kvalifikacijos.

„Vilniaus vandenų” komunikacijos skyriaus vadovas Antanas Bubnelis
Komentare DELFI teigė, kad „Vilniaus vandenys“ kovo mėnesį paskelbė viešąjį pirkimą, kurio metu įmonė norėjo įsigyti Klientų aptarnavimo ir apskaitos sistemos palaikymo ir plėtros paslaugas. Planuota maksimali šio pirkimo vertė buvo 79 tūkst. eurų.

„Šiuo metu „Vilniaus vandenų“ naudojama klientų aptarnavimo ir apskaitos sistema apskaito daugiau nei 260 tūkst. klientų duomenis. Prieš pirkimą atlikta šių paslaugų teikėjų rinkos analizė parodė, jog Lietuvoje yra bent keliolika įmonių, turinčių šimtus tūkstančių klientų ir naudojančių tokio tipo sistemas. Ir šių įmonių sistemos palaikymo ir plėtros paslaugas teikiančios išorinės bendrovės paslaugas galėtų teikti ir „Vilniaus vandenims“. Šiuo metu analizuojame VPT rekomendacijas ir informuosime tarnybos specialistus apie priimtus sprendimus“, - nurodo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)