„Kokį 30-40 proc. bus medaus mažiau nei pernai. Šiemet yra grikiuose nuostabaus medaus. Grikiai išgelbės bitininkus, nors kai kurie Žemaitijos bitininkai šviežio medaus dar neėmė. Bet žinau, kurie bitininkai turi vežiojamus bitynus ir iš avilio prisuks apie 70 kg medaus“, - teigė A. Amšiejus.

Pasak jo, Lietuvoje pastaraisiais metais bičių ūkiai auga, nes daugėja ir bičių šeimų, ir bitininkų.

„Užtat, kad Lietuva turi labai geras sąlygas. Mes gal ne tokį didelį kiekį medaus išimame, bet mūsų medus yra labai tikras, neužterštas, kvapnus“, - Lietuvos radijui sakė A. Amšiejus.

Pasak jo, bičių Lietuvoje nemažėja, kaip kai kuriose šalyse, nes gamtai nepakenkė pramonė, o, A. Amšiejaus teigimu, jeigu Europos Sąjunga patvirtins neonikotinoidų uždraudimą, Lietuvos bičių augintojams bus ypatingai gerai.

Be to, anot A. Amšiejus, įtakos bitininkystės ūkiui turi ir tai, kad šalies bitininkai turi geras ir senas bitininkavimo tradicijas ir yra kvalifikuoti.

Dabar turguose medus parduodamas po 7 - 8 eurus už kilogramą, pernai tokiu metu jis kainavo po 5 - 6,50 euro.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)