„TransferGo“, vienas didžiausių Lietuvos startuolių, iki šios dienos viso pritraukė apie 10.55 mln. dolerių rizikos kapitalo investicijų, rašoma bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

Pasak Daumanto Dvilinsko, „TransferGo“ vykdomojo direktoriaus, papildomų lėšų bendrovė gavo dėl pasiektų puikių rezultatų turimose rinkose. Per 12 mėnesių jos pajamos didėjo dvigubai, ypač augo rinkos dalis Baltijos šalyse, Vidurio ir Rytų Europoje.

Viena svarbiausių augimo priežasčių – išaugęs bendrovės teikiamos greito pervedimo paslaugos populiarumas. Bankams pervedimai į skirtingas šalis gali trukti ir daugiau nei dvi dienas. Finansinių technologijų startuolis šį laiką siekia kuo labiau sumažinti ir tai daro už mažesnę kainą nei konkurentai.

„Pinigams keliaujant tarp skirtingų šalių bankų, pinigai vienoje „stotelėje“ praleidžia dvi ir daugiau dienų, o stotelių būna ne viena. Todėl pavedimas iki tikslo keliauja lėtai ir jis brangiai kainuoja siuntėjui. Per mūsų platformą pinigus galima persiųsti per 30 min., o kartais ir per keliasdešimt sekundžių, – aiškina D. Dvilinskas. – Kol kas tokias paslaugas užtikriname 13 Europos šalių. Visgi, kitas mūsų žingsnis – sukurti ir užtikrinti galimybę žmonėms pervesti pinigus į bet kurį pasaulio banką realiu laiku.“

Bendrovė šiuo metu veikia 45 šalyse, per mėnesį per jos platformą persiunčiama apie 15 milijonų svarų sterlingų. Per ateinančius penkerius metus bendrovė planuoja labiau plėstis už Europos ribų, pavyzdžiui, Azijoje, kur ypač auga verslo klientų susidomėjimas.

„TransferGo“ yra vienas didžiausių Lietuvos startuolių. Iki šiol jis pritraukė 10.55 mln. USD investicijų iš „Practica Capital”, „Vostok Emerging Finance” ir kelių privačių investuotojų. „TransferGo” turi per 250 tūkstančių lojalių klientų, kurie reguliariai naudojasi pervedimų paslauga. Šiuo metu įmonėje dirba 70 darbuotojų, o artimiausiu metu komanda turėtų išaugti iki 100 ir daugiau darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)