Šį faktą patvirtino pati VMI, tačiau daugiau detalių nepateikė.

FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė DELFI sakė:

„Galiu pasakyti tik tiek, kad FNTT Vilniaus apygardos valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl PVM sukčiavimo. Jis pradėtas bendradarbiaujant su VMI. Atliekami procesiniai veiksmai ir tyrimo aplinkybių šiuo metu daugiau negalėtume komentuoti.“

Daugiau informacijos apie tyrimą nepateikė ir VMI. Taigi, neaišku, nei kokiame skyriuje atlikta krata, nei kokia galimai žala padaryta, ar kokių juridinių ar fizinių asmenų naudai veikė inspekcijos darbuotojas.

Vis dėlto VMI išplatino pranešimą, kad jau pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas dėl mokesčių inspekcijos darbuotojos galimai neteisėtos veiklos. Įtarus specialistę neteisėta veikla, VMI informaciją nedelsiant perdavė FNTT, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą.

VMI nurodė, kad pasitvirtinus įtarimams dėl galimai neteisėtos darbuotojos veiklos, bus priimtas principingas sprendimas dėl jo tolimesnio darbo institucijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)