Tą jis pareiškė nepaisydamas JK vidaus reikalų sekretorės ketvirtadienį išsakytos švelnesnės pozicijos, rašo „Politico“.

Interviu BBC radijo laidai „Šiandien“ („Today“) B. Luisas sakė: „Kai 2019 metų kovą pasitrauksime iš ES, laisvas darbo jėgos judėjimas baigsis. Sakau tai be užuolankų.„

B. Luiso pasisakymo tonas gerokai skyrėsi nuo ketvirtadienį dienraštyje „Financial Times“ pasirodžiusio interviu su vidaus reikalų sekretore Amber Ruddo tono. Ji pristatė, panašu, atviresnę imigracijos politiką, sakydama, kad JK gali kontroliuoti migraciją iš ES „tuo pat metu pritraukdama geriausius ir šviesiausius protus“.

Pažymėtina, kad E. Ruddo pridūrė, jog po „Brexit“ darbdaviai ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantys ES piliečiai neturėtų „atsidurti ant bedugnės krašto“. Taip ji davė užuominą, kad laisvas judėjimas nesibaigs tą pačią dieną, kai JK išstos iš Bendrijos.

Be kita ko, Didžiosios Britanijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė, kad nepriklausoma migracijos ekspertų komisija, Patariamasis migracijos komitetas, atliks tyrimą, kuriuo mėgins išsiaiškinti ES piliečių vaidmenį JK ekonomikoje bei visuomenėje ir pateiks rekomendacijų, kokia turėtų būti šalies migracijos politika po „Brexit“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)