DELFI jau rašė apie ginčus dėl eismo tvarkos pačioje miesto širdyje, prie Rotušės esančių Savičiaus, Bokšto ir Išganytojo gatvėse.

Antradienį savivaldybėje dėl to dar kartą diskutavo suinteresuotos šalys ir miesto valdžia.

„Gyvename mieste, kuris yra labai gražus. Senamiestis didelis, smagus, malonus, norisi į jį įeiti. Kadangi yra didelis, tai norisi ir atvažiuoti, nes eiti nevisą laiką ir ne visada visiems paprasta. <...>

Natūralu, kad tai sukelia ir specifinių džiaugsmų ir iššūkių. Čia gyvendami ar negyvendami visi esame patyrę, kad kartais yra problema atvažiuoti, o kartais – ateiti, nes daug kas atvažiuoja tvarkyti reikalų. Mūsų iššūkis paprastas – kaip padaryti, kad visų interesai būtų maksimaliai būtų atspindėti.

Labai noriu užfiksuoti, kad bent jau savivaldybės požiūris toks – ne visus išguiti, ne leisti visiems bet kada atvažiuoti, bet padaryti taip, kad būtų galima sklandžiau suderinti savo interesus“, – susitikime kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Jo teigimu, natūraliai klostosi kryptis, kad ženklų ir kitų priemonių pagalba eismas mažinamas, nes daug kur galima pravažiuoti laisvai. Kalbėdamas apie eismą Savičiaus, Bokšto gatvėmis, meras sakė:

„Bent jau išankstinė mūsų nuostata, kad kiek įmanoma įtiktume visiems, dabar yra padaryti panašiai kaip Gedimino prospekte.

Kad darbo metu liktų kaip yra, o savaitgaliais atsirastų apribojimas: kai nuo penktadienio vakaro, šeštadienio daugiau žmonių išeina į gatves, kad atsirastų tranzitinio eismo ribojimai ir kad būtų galima vaikščioti.“

Savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis patikslino, kad netrukus savaitgaliai nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto dalis Savičiaus gatvės bus uždaryta ir skiriama maitinimo įstaigoms.

Didesnė dalis susitikime dalyvavusių gyventojų nepritarė tokiam savivaldybės pasiūlymui. Jų teigimu, ir dabar šioje zonoje veikiančios įstaigos sukelia daug rūpesčių, o iš klientų garsiai pasakojamų anekdotų būtų galima parašyti ištisą knygą

Be to, skyrus gatvę staliukams, nelaimės atveju iki daugiabučių būtų keblu privažiuoti gelbėjimo tarnyboms. Tam pritarė ir kai kurių šiose gatvėse įsikūrusių įstaigų atstovai.

Tačiau didesnė dalis verslininkų teigė pritariantys didesniam eismo ribojimui. Esą Vilniaus senamiestį reikėtų labiau saugoti kaip Unesco paveldo objektą, neribojant eismo naujai rekonstruota gatvė netrukus vėl bus nudėvėta senamiesčio šaligatvius užstatančių „džipų“.

Tačiau gyventojai replikavo, kad važiuoti šaligatviais juos ragina patys čia esančių kavinių darbuotojai, kuriems nesinori patraukti lauke sustatytus stalus.

Kaip ten bebūtų, miesto savivaldybės atstovai informavo, kad nauja eismo tvarka minėtose senamiesčio gatvėse veiks nuo rugpjūčio 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)