Tai bus pirmasis JAV bankas, patvirtinęs Airijos sostinę kaip savo pageidaujamą bazę ES.

„Citigroup“ pasirinko Frankfurtą kaip bazę savo prekybos operacijoms ES. „Morgan Stanley“, kaip rašo žiniasklaida, finansiniu savo centru ES taip pat pasirinko Vokietiją.

Bankai jau šį mėnesį Anglijos centriniam bankui turi pateikti savo planus, kuriuose atsispindėtų jų pasiruošimas iki 2019 m. kovo, kai Jungtinė Karalystė galutinai pasitrauks iš ES.

Nemažai bankų ketina įsteigti padalinius Europoje, kad galėtų toliau aptarnauti ES klientus, jeigu jų padaliniai, veikiantys Jungtinėje Karalystėje, prarastų galimybę tinkamai vykdyti savo veiklą visoje Bendrijoje po „Brexit“.

Šiuo metu Dubline dirba 700 „Bank of America“ darbuotojų, Jungtinėje Karalystėje - 6500, iš kurių 4500 dirba Londone.

„Dubline dirbančių mūsų darbuotojų yra daugiau nei bet kuriame kitame Europos mieste, esančiame už JK ribų, - sakė „Bank of America“ pirmininkas ir valdytojas Bryanas Moynihanas. - Laukdami, kol bus daugiau aiškumo dėl „Brexit“ derybų, mes deramai ruošiamės, kad galėtume aptarnauti savo klientus, kad ir koks būtų šių derybų rezultatas“.

Praėjusią savaitę „Barclays“ pranešė pradėjęs derybas su Airijos reguliavimo institucijomis dėl savo veiklos pratęsimo Dubline po „Brexit“. Anot „Barclays“, Airija, kurioje bankas vykdo operacijas jau 40 metų, „sudarė natūralią bazę banko veiklai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)