„Visi būtini dokumentai yra perduoti priežiūros institucijos, ir dabar mes laukiame atsakymo. Susijungimui turi pritarti ne viena priežiūros institucija, procese gali būti pakeitimų, dėl kurių pailgės visas leidimų gavimo laikas. Mes taip pat pateikėme dokumentus Europos Komisijai. Šiuo metu mes nematome kliūčių gauti pritarimą“, – sakė K. Gabriloviča.

Ji taip pat pabrėžė, kad visas susijungimo procesas gali trukti maždaug nuo pustrečių iki trejų metų, ir tik tuomet bus galima vadinti jį visiškai baigtu.

Kalbėdama apie naujojo banko klientų bazę K. Gabriloviča sakė, kad ją sudarys vietos įmonės ir rezidentai, besidomintys investicijomis.

„Vienu iš mūsų privalumų bus efektyvesnis ir vartotojui draugiškesnis sprendimų priėmimo procesas. Mes būsime gerokai arčiau savo klientų ir galėsime greičiau reaguoti į jų poreikius ir priimti sprendimus. Nors pagal Europos ir Skandinavijos standartus būsime nedidelis bankas, tačiau Baltijos šalių mastu būsime stambus bankas“, – sakė „Luminor“ vadovė Latvijoje.

Kaip žinoma, „Nordea“ ir DNB pernai rugpjūtį pranešė nusprendę sujungti savo veiklą Baltijos šalyse. Naujasis bankas bus antras pagal dydį Baltijos šalyse. Prognozuojama, kad jo rinkos dalis sudarys 20 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)