Ši iniciatyva padės norintiems apsisaugoti nuo netyčinio įsitraukimo į sukčiavimą PVM srityje. Nuo šiol VMI interneto svetainėje galima rasti naudingos informacijos, kuri padės atpažinti daugiausiai išplitusius sukčiavimo PVM srityje būdus, suteiks žinių, kaip ir kokiomis priemonėmis galima mėginti įsivertinti savo esamus ar būsimus verslo partnerius.

Laikinojo VMI vadovo Artūro Klerausko žodžiais, informacija apie tokio pobūdžio sukčiavimus verslininkams leis išvengti tiek moralinių, tiek finansinių nuostolių.

„Sąžiningiems verslininkams tokia informacija apie galimus PVM sukčiavimo atvejus turėtų būti išties aktuali, nes dėl nepakankamo rūpestingumo tapus „grandinės“ dalimi galima patirti ne tik moralinių, bet ir finansinių nuostolių: gali būti apskaičiuotos papildomai į biudžetą mokėtinos mokesčių sumos, skirtos baudos“ ,– teigė jis.

Laikinasis vadovas pažymėjo, kad įmonė skatina įmones įsidiegti būtinas atsargumo priemones, dar vadinamas „Pažink savo klientą“. Taip pat skatinama aktyviai bendradarbiauti su mokesčių administratoriumi.

Pažymėtina, kad vykdant naują programą VMI naudos ir kitas aktyvaus bendravimo su mokesčių mokėtojais priemones. Viena iš jų – individualūs laiškai mokesčių mokėtojams, perspėjantys, kad jų įsigytų ar tiekiamų prekių perpardavimo sandoriuose taip pat dalyvauja mokestinių prievolių neįvykdę mokesčių mokėtojai.

Mokestinių patikrinimų/tyrimų metu nuo 2014 metų VMI nustatė beveik 178 mln. eurų papildomai mokėtino PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)