Lietuvos apeliacinis teismas liepos 5 dieną atmetė „Eurovia Lietuvos“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo gegužės viduryje priimtą nutartį.

Eurovia Lietuva“ teisme siekė įrodyti, kad sostinės savivaldybė konkurso sąlygose iškėlė pernelyg aukštus kvalifikacinius reikalavimus, tačiau teismas su tokia įmonės pozicija nesutiko.

„Sutiktina su pirmosios instancijos teismu, kad techninėje specifikacijoje nurodytas eismo saugumo priemonių įrengimo pobūdis, jų įvairovė, dideli darbų kiekiai, ilgas darbų atlikimo laikotarpis bei pirkimui skiriamų lėšų dydis patvirtina, jog pirkimo objektas yra specifinis. Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, spręstina, kad ne kiekviena įmonė gali prisiimti tokios apimties ilgalaikius įsipareigojimus, todėl perkančioji organizacija pagrįstai kelia tiekėjams jų techninį ir profesinį pajėgumą apibūdinančius reikalavimus“, - rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

„Eurovia Lietuva“ teismui skundė Vilniaus savivaldybės skelbto konkurso sąlygą, reikalaujančią, kad tiekėjas per paskutinius 5 metus būtų įrengęs eismo saugumo priemonių už ne mažiau kaip 400 tūkst. eurų (be PVM).

Savo pasiūlymus konkurse iš viso buvo pateikę 4 įmonių konsorciumai: „Bipos“ ir „Gatvių statybos“, „Sostinės gatvių“ ir „Manigos“, „Lemminkainen Lietuvos“ ir „Gato“ bei „ Eurovia Lietuvos“ ir „Biserio“. Savivaldybė šiuo metu vertina dalyvių pasiūlymus.

Vilniaus miesto savivaldybė eismo saugumo priemonių įrengimo konkursus skelbia kas trejus metus. Paskutinį kartą skelbtas bendras eismo saugumo priemonių bei ženklinimo konkursas, tuomet jį laimėjusios bendrovės „Biseris“ ir „Lemminkainen Lietuva“ darbus atliko už 5,623 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją