Tai BNS patvirtino Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis.

Daugiau nei 20 metų įmonei vadovavęs V.Molis atleistas už šiurkščius pažeidimus bei įmonei padarytą žalą, dėl jo veiklos Susisiekimo ministerija kreipsis į Generalinę prokuratūrą.

Pasak susisiekimo ministro patarėjos Vytautės Šmaižytės, V.Molis atleistas nuo trečiadienio, tačiau įsakymas dėl atleidimo įsigalios, kai baigsis jo nedarbingumas.

Pasak E. Skrodenio, bendrovės vadovai atleisti ne tik dėl galimo turto iššvaistymo, bet ir dėl to, kad „Automagsitralės“ darbuotojams buvo nemokami atlyginimai, neteisingai apskaičiuojamos darbo valandos.

„Prie viso to prisideda istorija su darbuotojais, kai jiems nebuvo mokami atlyginimai. Dabar kaip tik kalbamės su darbuotojų atstovais, kaip išspręsti susidariusią situaciją“, - BNS sakė E.Skrodenis.

Laikinuoju „Automagistralės“ vadovu paskirtas direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Rinkevičius.

Portalas 15min.lt skelbė, kad V.Molis galėjo iššvaistyti turto už 100 tūkst. eurų, o neskaidrūs sandoriai susiję su bendrovėmis, kuriose dirbo V.Molio sūnus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) balandį pareiškė įtarimus V. Moliui ir K. Eirošiui, taip pat „Panevėžio kelių“ technikos direktoriui Viliui Gražiui ir jo pavaduotojui Eitautui Vanagui. BNS žiniomis, „Automagistralės“ vadovai galėjo sudaryti išskirtines sąlygas „Panevėžio keliams“ laimėti du didesnės nei 1 mln. eurų vertės konkursus, remontuojant du kelio Vilnius-Panevėžys ruožus.

BNS žiniomis, V.Molis ir K.Eirošius, veikdami kartu su V. Gražiu ir E. Vanagu, įtariami nuo 2016 metų kovo iki liepos piktnaudžiavę tarnybine padėtimi ir sudarę išskirtines sąlygas „Panevėžio keliams“ laimėti Automobilių kelių direkcijos skelbtus kelio Vilnius-Panevėžys ruožo nuo 42 iki 45 kilometro ir nuo 91 iki 98 km dangos remonto supaprastintus konkursus, taip padarydami didelę žalą valstybei.

Gegužę Lietuvos automobilių kelių direkcija susisiekimo ministro nurodymu pradėjo vidaus tyrimą dėl „Automagistralės“ vadovų veiklos.

Profesinė sąjunga „Sandrauga“ kritikavo V.Molį ir kreipėsi į Darbo inspekciją, nes įmonės darbuotojams nebuvo tinkamai išmokėti atlyginimai. Įmonės darbuotojai tikino, kad darbdavys jiems nemokėjo už viršvalandžius, o už naktinį darbą mokėjo net mažiau nei už darbą dieną. Bendrovės vadovybė tuomet tikino, jog mokama tik už realiai atidirbtą darbo laiką, o ne už budėjimus darbe laukiant iškvietimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)