Tai paaiškėjo, kai Vyriausiasis administracinis teismas antradienį paskelbė galutinę nutartį dėl nesumokėtų mokesčių.

VMI informavo, kad J. Numavičiui iš viso priskaičiavo 305 925 Eur mokesčių, 167 370 Eur delspinigių ir 30 592 Eur delspinigių, bendra priskaičiuota suma 503 887 Eur.

„VMI šią teismo praktiką laiko itin svarbia, padėjusia galutinį tašką diskusijose ir įtvirtinusią nuostatą, jog mokestis nuo gautų pajamų turi būti išskaičiuotas ir sumokėtas tiesioginio naudos gavėjo“, – pranešime informavo inspekcija.

VMI primena, jog mokestinis ginčas šioje byloje vyko dėl to, ar mokesčių administratorius, taikydamas turinio viršenybės prieš formą principą, pagrįstai teigia, jog J. Numavičiaus su UAB „Vilniaus prekyba“, UAB „NDX energija“ ir UAB „Eva Grupė“ sudarytų paskolos sandorių tikslas buvo išmokėti J. Numavičiui GPM neapmokestinamas pajamas, t.y. siekė formaliai pasinaudoti lengvata, pagal kurią GPM neapmokestinamos palūkanos, gautos už suteiktas paskolas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas konstatavo, jog minėtos paskolų sutartys buvo sudarytos iš esmės išimtinai siekiant tenkinti akcininko interesus, todėl mokesčių administratorius bei mokestinį ginčą nagrinėjusios institucijos pagrįstai pripažino, kad už ginčo mokestinių prievolių įvykdymą atsakingas pareiškėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)