„Šiandien priimtoje nutartyje Vyriausiasis administracinis teismas patvirtino Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) išvadą, jog garsaus Lietuvos verslininko J. N. paskolų sutartys buvo sudarytos išimtinai siekiant gauti mokestinę naudą.

Todėl pareiškėjo pagal šias sutartis gautos pajamos nebuvo pripažintos palūkanomis, kurios pagal Lietuvos įstatymus yra neapmokestinamos.

Po šios LVAT nutarties priėmimo pareiškėjas privalės nuo gautų sumų sumokėti Mokesčių inspekcijos apskaičiuotus gyventojų pajamų mokestį, privalomojo sveikatos draudimo įmokas ir susijusias sumas (baudas ir delspinigius), – informavo Vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

Kaip nurodyta nutartyje, J. Numavičius buvo suteikęs paskolas ir palūkanas gavo iš šių bendrovių: „Vilniaus prekyba“, „NDX energija“, „EVA grupė“.

VMI DELFI pranešė, kad paskelbtą LVAT sprendimą komentuoti galės tik susipažinus su teismo pateiktomis sprendimo išvadomis ir išdėstytais argumentais.

Kaip jau skelbėme, Vilniaus apygardos administracinis teismas prieš pusantrų metų nusprendė, kad J. Numavičius bendrai valstybei turėtų turėtų sumokėti 290 tūkst. Eur. Šios instancijos sprendimą verslininkas ir skundė, tačiau LVAT paliko nepakeistą.

Antradienį VMI nekomentavo, kokią galutinę sumą verslininkas turėtų sumokėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)