Pastaruosius keletą metų latviai vis labiau domisi Palanga, o to priežastis – kurortinio miesto universalumas ir mažėjančios kainos, rašo „Lietuvos žinios“.

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Ingridos Valaitienės, anksčiau apie 60 proc. turistų Palangoje sudarė užsieniečiai, o 40 proc. – lietuviai, o dabar šios dalys beveik susilygino.

Didžiausią užsieniečių dalį šiame kurorte dabar sudaro latviai – du trečdalius visų čia poilsiaujančių užsieniečių. Maža to, svečių iš Latvijos atvažiuoja vis daugiau.

Pavyzdžiui, 2014 m. jų buvo užregistruota 10,5 tūkst., 2015 m. – 12,4 tūkst., o 2016 m. – jau 14,8 tūkstančio. Jie Palangoje užsibūna vis ilgiau.

Latvijos pajūrio yra gerokai daugiau, negu Lietuvoje, bet, I. Valaitienės nuomone, Palanga latvius traukia universalumu.

„Palanga – universalus kurortas. Čia galima poilsiauti ir pigiai, ir labai brangiai. Yra daug nemokamų koncertų, pramogų, bet būna ir brangių renginių.

Kita vertus apsigyventi dviviečiame viešbučio numeryje su visais patogumais kainuoja 20–40 eurų, bet galima apsigyventi ir „prezidentiniuose“ apartamentuose, kuriuose pernakvoti kainuoja 700 eurų.

„Palangoje galima rasti visko pagal piniginės storį, o Latvijos Jūrmaloje arba Estijos Piarnu viskas kitaip, ne kiekvienas gali ten rinktis poilsį“, – mano laikinai Palangos turizmo ir informacijos direktorės pareigas einanti Egidija Smilingienė.

Vis dėlto panašu, kad latviai į Palangą važiuoja ne dėl to, kad čia ilsėtis pigiau. Pasak I. Valaitienės, juos tenkina čia sudarytos sąlygos ilsėtis.

„Latviai dažnai užsisako numerius su SPA, dažnai klausinėja, kur galima papietauti, ką pamatyti, kokias ekskursijas užsisakyti“, – kalbėjo pašnekovė.

Jos teigimu, į Palangą vis daugiau turistų atvyksta ir iš Baltarusijos bei Rusijos, tačiau šiemet jau nemažai ir estų.

Latvijos žiniasklaidoje žavimasi Palanga, užsimenama apie prastą poilsį Jūrmaloje, tačiau nepaminima, jog daug automobilių su lietuviškais numeriais galima išvysti ir Latvijos Jelgavoje, Papėje bei kituose pajūrio miestuose, miesteliuose bei mažose gyvenvietėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)