Suknelė buvo nepanaši į užsakytą, nekokybiškai pasiūta, maža to dizainerė dingo, o merginos draugei paviešinus suknelės nuotraukas feisbuke, dizaino namų atstovė pradėjo rašyti naktį, kad moteriai gali tekti atsakyti už šmeižtą.

„Gavau suknelę ir man buvo šokas – ne suknelė, o maišas. Draugai juokėsi, kad gal čia kinų darbas“, išsityčiojo, dukra klausė, ar iš „eBay“ užsisakiau“, – pasakojo moteris.

Aušrinė ruošiasi svarbiai gyvenimo akimirkai – liepos pabaigoje moteris taps krikšto mama, todėl šventei norėjo tinkamai pasipuošti.

„Suknelės nuorodą atsiuntė draugė, pati nesu pirkusi internetu. Man ta suknelė labai patiko. Aš pati esu smulkaus sudėjimo, net įsivaizdavau, kaip ji turi ant manęs atrodyti. Parašiau dizainerei žinutę per feisbuką, ji iškart atsakė, labai mandagiai susirašinėjome, netgi gėlytes prie kiekvieno pokalbio dėdavo.

Galiausia pasakė man išsimatuoti, nusiunčiau dar savo nuotrauką, birželio 7 d. padariau apmokėjimą“, – pasakojo ji.
Aušrinės gauta suknelė

Už suknelę moteris paklojo 81 eurą. Po apmokėjimo Aušrinei buvo žadėta atsiųsti suknelę į D. Britaniją per 5 darbo dienas, tačiau savo svajonių rūbo ji negavo.

„Sumokėjau 11 eurų daugiau, nes paprašiau į Angliją atsiųsti, nors galėjau į Lietuvą paprašyti atsiųsti, juk vis tiek ten grįšiu krikštynoms. Kažkaip jaučiau, kad kažkas gali būti negerai“, – sakė ji.

Pagaliau susisiekus su dizainere, moteris buvo paraginta kreiptis į paštą, nes šiuo metu ji atostogauja.

„Tačiau kaip man tą reikėjo padaryti, jei nebuvo net siuntos numerio“, – klausė ji.

„Gavau aš pagaliau tą suknelę ir mane ištiko šokas. Tai tikrai buvo ne tai, ką aš užsisakiau. Kas matė iš mano draugų – išsityčiojo. Ji man per didelė, kaba ant manęs kaip ant pakabos, paskui pradėjau atidžiau žiūrėti, kad siūlai išsitampę, išplyšę.
Aušrinės gauta suknelė
Aušrinės gauta suknelė

Parašiau dizainerei, kokį maišą man čia atsiuntėte, paskui apsiraminau ir gražiai parašiau, tačiau su manimi niekas nebendravo. Apsiaviau batelius, apsivilkau suknelę, padariau nuotrauką – ir čia yra kokybiškiausia iš visų. Nusiunčiau jai, o ji atrašo: „Jokių grąžinimų nėra, suknelė ne maišas, suknelė su diržu, juk matote, kad ji neįliemenuota, varpelio formos. Į darbus grįšime birželio 28 d. Neturiu ką pasakyti.“ Bet čia ne varpelis, čia visiškas varpas.

Aš jai palinkėjau gražių atostogų, galvoju, gal žmogus susisieks po jų, tačiau vėl po to parašiau – niekas neatrašė“, – dalinasi mergina.

Ji atkreipia dėmesį, kad užsisakiusi suknelę ji negavo jokio čekio, sąskaitos faktūros, o įvykį feisbuke paviešinti nusprendė jos draugė, kadangi pati dar laukė, kol dizainerė atsilieps.

Tačiau atsiradus įrašui, dizaino namų atstovė, užsivadinusi Kameja Kami, nebuvo itin nepatenkina: „Ji naktį rašė, kokia aš esu baisi, nors asmeniškai net neskelbiau nieko, mano draugė skelbė. Viešoje grupėje feisbuke atsiliepiau tik tada į komentarus, kai dizainerė parašė, kad klientė nemoka išsilyginti suknelės, figūra ne tokia, ir aš čia be reikalo rašinėju.“

Moteris atkreipė dėmesį, kad po įrašu atsirado daugiau komentarų, kuriose moterys ir merginos dalinosi nusivylimu dėl tos pačios dizainerės darbų.

„Iki paskutinės minutės bandžiau gražiai kalbėtis, bet ji po to pradėjo aiškinti, kad ne per feisbuką reikėjo rašyti, o asmeniškai jai, nors iki apmokėjimo visada per feisbuką susirašinėjome, ir viskas puikiausia buvo.

Ji pradėjo grasinti advokatais, nes aš ją apšmeižiau. „Ir aš nebežadu toliau gadintis nervų, nes tikrai gali tekti atsakyti ir Jums už šmeižtą“, – rašė ji. Po tos nakties ji mane tiesiog užblokavo“, – pasakoja Aušrinė.

Moteris teigia iš pradžių norėjusi atgauti pinigus, tačiau dabar nori ir kad dizainerė jos viešai atsiprašytų.
Konfliktas su "Rasa Turajeva Design"
Konfliktas su "Rasa Turajeva Design"

„Kreipsiuosi tikrai ne į vieną instanciją. Ji mane apšmeižė viešai. Tikrai nenorėjau virti košės, bet kai taip negražiai elgiasi – tikrai kreipsiuosi“, – tvirtai teigia Aušrinė.

Ji teigia suknelės tikrai nevilkėsianti, o šiuo metu intensyviai ieškosi naujos suknelės, nors visai tam neturi laiko: „Kam parodau – visi juokiasi, sako, kad bulvių kasti galėčiau su ja eiti. Pikčiausia, kad tikrai mačiau ją ant savęs, man ji buvo labai graži, todėl nulėkiau ir nusipirkau batelius pagal tą suknelę, sumokėjau 80 svarų. Tai dabar pagal tuos batelius turiu ieškotis kitos suknelės“, – dalinasi nepatogumais pašnekovė.

Atsitvėrė tylos siena

Dizainerė Rasa Turajeva, DELFI pažadėjusi atsakyti į klausimus, galiausia nusprendė nekomentuoti.

„Atsiprašau už sugaištą laiką formuojant klausimus ir gilinantis į situaciją, tačiau nuo atsakymų susilaikysiu. Matau, kad jus pasiekė klaidinga informacija, todėl viską kreipiate kažkam palankia linkme.

Jei portalo žurnalistams ar kitiems suinteresuotiems asmenims bus įdomu išgirsti ir pamatyti tikrus istorijos faktus, maloniai kviesiu apsilankyti mano Facebook paskyroje poros dienų bėgyje, kur visoms klientėms pateiksiu realią šio nemalonaus nutikimo versiją ir nuotraukas – įrodymus“ – rašė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)