Preliminariais duomenimis, į aplinką ketvirtadienį galėjo tekėti maždaug po 1,5 tūkst. kubinių metrų nuotekų per valandą, didelę jų dalį sudarė audros metu iškritęs paviršinis lietaus vanduo.

Ketvirtadienio rytą, maždaug 11 valandą, po itin stiprios miestą užklupusios liūties sutriko vienos didžiausių Vilniuje nuotekų siurblinės darbas. Upės gatvėje esančią siurblinę užplūdo vamzdžiais atitekantis liūties vanduo, siurblinė nebepajėgė jo pumpuoti į Vilniaus nuotekų valyklą ir, persipildžius avariniams rezervuarams, buvo užpilti bei nustojo dirbti siurbliai. Sustojus siurbliams nuotekos iš siurblinės automatiškai pradėjo tekėti į Neries upę.

„Vilniaus vandenys“ eksploatuoja ir prižiūri tik nedidelę dalį lietaus nuotekų vamzdyno - Senamiestyje, dalyje Žvėryno ir Naujamiesčio teritorijos. Istoriškai susiklostė, kad šiuose senuosiuose miesto rajonuose lietaus nuotekų ir nuotekų iš gyvenamųjų namų tinklas buvo statomas bendrai, todėl paviršinės nuotekos kartu su buitinėmis nuotekomis teka į Vilniaus nuotekų valyklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)